TUNÇ:''BU GURURU YAŞATAN ECDADIMIZA MİNNETTARIZ''

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Kadın Kolları Başkanı Sema Tunç, 'Çanakkale muharebeleri İngilizlerin deyimi ile Gelibolu muharebeleri Türk'ün ateşle imtihanıydı. Bir metrekareye binlerce merminin düştüğü, havada iki veya üç merminin çarpışıp kaynaştığı bu topraklarda, Türk milletinin ve askerinin büyük bir iman gücüyle mücadele ettiğini görmekteyiz' dedi.

TUNÇ:''BU GURURU YAŞATAN ECDADIMIZA MİNNETTARIZ''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Tunç, mesajında şunlara yer verdi: “20. yy başlarında, dünyanın en güçlü donanmasına sahip, İngilizler yanlarına Fransız donanmasını da alarak, Çanakkale Boğazı'ndan geçmek, İstanbul’u ele geçirmek, Osmanlı devletini saf dışı bırakmak, Rusya'ya yardıma gitmek, Mısır ve Süveyş Kanalı üzerindeki tehdidi kaldırmak istediler. Onlara göre boğazı geçmek kır gezisi sayılacaktı. Fakat unuttukları bir şey vardı ki; o da Türkün öz vatanında ne aradıklarıydı. Çanakkale muharebeleri İngilizlerin deyimi ile Gelibolu muharebeleri Türk’ün ateşle imtihanıydı. Bir metrekareye binlerce merminin düştüğü, havada iki veya üç merminin çarpışıp kaynaştığı bu topraklarda, Türk milletinin ve askerinin büyük bir iman gücüyle mücadele ettiğini görmekteyiz.

Dünyanın en büyük armadasını çok kısa bir sürede döşenen 20 kadar torpille derin sulara gömen bu güç, milletimizin vatan millet sevgisini azim kararlılığını göstermektedir.

İşte tarihimizin destanlar yazan kahramanları; Kum kalede, Seddülbahir’de, Kocaçimen'de, Alçıtepe'de, Anafartalar’da, Kanlısırt'ta, Conkbayırı'nda birbirinden değerli komutanlarıyla birlikte göğüs göğüse savaşarak düşmanı durdurdular. Türk ve dünya tarihine altın harflerle Çanakkale geçilmez yazdırdılar. 18 Mart 1915’te bizlere bu gururu yaşatan başta büyük önderimiz Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnetle, şükranla ve rahmete anıyoruz.”