GENÇTOY:'ESNAFLAR ZOR DURUMDA KALACAK'

Elazığ Nakliyeciler Kamyoncular ve Tırcılar Dernek (ELNAKDER) Başkanı Harun GENÇTOY yaptığı açıklamada, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren kamyonlardaki Dijital takograflardan veri indirme ve bu verilerin Bakanlığa gönderilmesi zorunlu oldu.Ülkemizde henüz taşıma kanunu çalışma kanunu yeterli seviyede uygulamayıp,hala eski düzen çalışma şartlarında nakliye yapılırken bu kanunlar zor durumda olan evine ekmek götüremeyen bu sektörün esnaflarını çok zor durumda bırakacaktır.' dedi.

GENÇTOY:'ESNAFLAR ZOR DURUMDA KALACAK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtoy sözlerine şöyle devam etti:“ Bu kanunların uygulamaya koyulması için ilk önce alt yapı hazırlanıp zor durumda olan nakliyeci ve kamyoncu esnafının ihtiyacı olan bazı kanunların çıkarılması gerekiyor ki sektörde iyileştirme sağlansın. Günümüzde Ülke genelinde Nakliyeci ve kamyoncu esnafı yük değil dert taşıyor. İlk önce K plaka uygulamasına geçerek mevcut olan araçların plaka tahsisiyle sınırlanması gerekir. Daha sonra kilometre fiyat uygulamasına  geçerek karayolu taşıma yapan araçların gelir düzeyi yükseltilmelidir. Araçların Belgelerine göre taşıma yapmaları denetlenmelidir.

Bu tarz iyileştirmeler yapılmadan zaten ayakta durmakta güçlük  çeken yüzbinlerce esnafı iyice zora sokulmaktadır. Türkiye kara taşımacılığı esnafları olarak iyileştirmeler yapılmadan bu yeni yürürlüğe giren veri indirme ve bilgilendirme kanununun geri çekilmesini talep ediyoruz.” dedi.