Fırat Üniversitesi Koşusu'nu Pirsus kazandı

Fırat Üniversitesi Koşusu'nu Pirsus kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğu Anadolu’nun köklü yükseköğretim kurumlarından Fırat Üniversitesi adına düzenlenen koşu (KV-8/S/DHÖ), 16 Kasım Pazartesi günü Elazığ Hipodromu’nda gerçekleşti.

4+ yaşlı safkan Araplara mahsus koşuda 10 at start aldı. Atalay Turan’ın sahibi, Halil Durmaz’ın da yetiştiricisi olduğu Pirsus (Yalaz - Nalbantkızı / Sava) geçen yıl olduğu gibi yine jokeyi Mehmet Doğan idaresinde galibiyete ulaşmayı başardı. Antrenörlüğünü Bahar Gök’ün üstlendiği 7 yaşındaki al at, son birinciliğini Haziran ayında, Şanlıurfa’nın Kurtuluşu Koşusu’nda (A3) elde etmişti.

Kum pistte koşulan 1200 metre mesafeli yarışın ikincisi Kralınadamı (Ağa Karaca - Demirçiçek / Demirkır) olurken, Yıldızabakan (Gobakbey - Özkangülü / Kayhanbey) üçüncü, Çivici (Ayabakan - Sehersıla / Altaha) dördüncü, Yutangirdap (Kaizbert - Hasmin / Hastay) da beşinci oldu.

Kazanan Pirsus için bitiriş derecesi 1.24.33 olarak sonuçlandı, koşuda farklar ise 5,5 Boy - 1 Boy - 2,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde oluştu.

REKTÖR GÖKTAŞ TAKİP ETTİ

Türkiye Jokey Kulübü Televizyonu’ndan da canlı olarak yayınlanan Fırat Üniversitesi Kupası Koşusu’nu Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş da hipodromdan takip etti.