FIRAT ÜNİVERSİTESİ, GİRİŞİMCİ VE YENİLİKÇİ ÜNİVERSİTE ENDEKSİ'NDE YİNE İLK 50 ARASINDA YER ALDI

TÜBİTAK tarafından hazırlanan 2020 yılı 'Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi' açıklandı. Fırat Üniversitesi, Türkiye de eğitim veren üniversiteler arasında 38. sırada yer alırken, Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıralamaya giren 2 üniversiteden biri oldu.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ, GİRİŞİMCİ VE YENİLİKÇİ ÜNİVERSİTE ENDEKSİ'NDE YİNE İLK 50 ARASINDA YER ALDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde üniversitelerin; “Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği, Fikri Mülkiyet Havuzu, İşbirliği ve Etkileşim, Ekonomik Katkı ve Ticarileşme” olmak üzere 4 ana başlık altında 22 göstergeye göre sıralandığını belirtti.

Prof. Dr. GÖKTAŞ özellikle; “ekonomik katkı ve ticarileşmenin endekste en büyük etkiye sahip olduğunu, üniversite-sanayi işbirliğinin ve dış kaynaklı projelerin hem ulusal hem de uluslararası sıralamada büyük önemi olduğunu” vurguladı.

Araştırma üniversitesi olma vizyonuyla Ar-Ge faaliyetlerinin artırılması amacıyla akademisyenlere verilen desteği artıracaklarını belirten Rektör Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, bu değerli başarıda emeği geçen akademik personeli ve öğrencileri kutladı.