FIRAT'A KALKINMA ÖDÜLÜ

FIRAT'A KALKINMA ÖDÜLÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi, önemli bir başarıya imza atarak Yerel Kalkınmaya Katkı dalında 2019 YÖK Üstün Başarı Ödülünü aldı.

Şehrimizin marka değerlerinin başında gelen ve ülkemizin saygın ve köklü üniversiteleri arasında yer alan Fırat Üniversitesi’nin birçok üniversitenin gerçekleştiremediği yerel kalkınmaya katkı ve öncü olma alanındaki gayretleri karşılıksız kalmadı ve bu başarı ödülle taçlandırıldı.

Eğitim alanındaki başarıları kadar sosyal ve kültürel alandaki çalışmalarıyla şehrimize önemli katkılar sunan Fırat Üniversitesi, içe kapanık ve kampüs alanından dışarı çıkmayan öğretim üyeleri yerine, hayata dönük, şehrin potansiyelleri ve sanayisiyle ilgilenen, bu potansiyelleri özel sektör kuruluşları ile yaptıkları ortak projelerle yerel kalkınmasını bir parçası ve unsuru haline getiren bir üniversite olması takdir edildi ve ödüllendirildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı açılış töreninde Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

Daha önce de gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarla dünya üniversiteleri arasında önemli bir mevki elde eden ve bunu kamuoyuyla paylaşan Rektör Prof.Dr.Kutbeddin  Demirdağ,  örnek idareciliği yanında bilimsel konularda gerçekleştirdiği çalışmalar akademik camiada takdir toplarken, “Üniversiteler şehirden ve şehrin sanayisinden kopuk” düşüncesini çürüterek  yerel kalkınma ödülü ile  ezberleri bozan bir rektör olmayı başarmış durumda. Kendisini ve bu ödülün alınmasında alın teri olan tüm hocalarımızı tebrik ediyoruz.