Fenerbahçe'den, pazarda yumurtacılığa!

Türkiye'nin üç büyük atletizm kulübünde forma giyen ve çeşitli şampiyonlukları olan Nihat Tokmak (22), maddi sıkıntılardan dolayı ailesine destek sağlamak için aktif sporculuk kariyerini sonlandırıp pazarlarda yumurta satmaya başladı

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fenerbahçe'den, pazarda yumurtacılığa!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığlı atlet Nihat Tokmak (22), on iki yıl boyunca sürdürdüğü aktif sporculuk kariyerini sonlandırıp pazarcılığa başladı. Türkiye’nin önemli kulüpleri Fenerbahçe, Ankara Büyükşehir Belediyespor ve Mardin Büyükşehir Belediyespor takımlarında yarışmalara katılan Nihat, önemli başarılar yakalamasına rağmen sporculuk kariyerini noktalayıp, Elazığ pazarlarında yumurta satmaya başladı. Nihat’ın yeni hedefi ise Survivor yarışmasına katılıp, maddi imkansızlıklardan dolayı yarım bıraktığı atletizm sporuna yeniden başlamak.

Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nden mezun olduğunu belirten Nihat Tokmak (22), “12 yıl boyunca atletizm sporuyla uğraştım. Ailemin bazı maddi sıkıntılarından dolayı spora ara vermek zorunda kaldım. Şu anda pazarda yumurta satarak ailemi geçindiriyorum. Pazarda çalışarak hem okul hayatımı sürdürdüm, hem de aileme destek çıktım. Atletizmde üç büyük kulüpte yer aldım. Fenerbahçe, Ankara Büyükşehir Belediyespor ve Mardin Büyükşehir Belediye’de atletizmle uğraştım. Aynı zamanda Muş kulübünde de aktif sporculuk yaptım. Bir çok Türkiye şampiyonlukları elde ettim. Hem bireysel, hem de takım oyunlarında atletizmde başarılar aldım. Ailemin bazı maddi sıkıntılarından dolayı atletizme ara vermek zorunda kaldım” dedi.

Pazarcılığın yorucu olduğunu dile getiren Tokmak, “12 yıl boyunca aktif sporculukla uğraştım ve çok güzel hayallerim vardı. Bu hayallerimi gerçekleştiremediğim için çok üzgünüm. Sürekli gözüm arkadaydı yani atletizmden kopamıyordum. Arada bir akşamları koşuyorum. Survivor’a katılmak istiyorum. Orda tekrardan halkıma kendimi tanıtmak istiyorum. Güzel şeyler yapmak istiyorum ve Survivor tam aradığım yer. Çünkü Survivor’daki tüm şeyler atletizmle alakalı. Ben de orada başarılı olacağıma inanıyorum. 2020 Survivor’da yer almak istiyorum” diye konuştu.

PAZARCILAR NİHAT’A İNANIYOR

Nihat Tokmak’ın pazardan esnaf arkadaşları da Nihat’ın yarışmaya katılması halinde başarılı olacağına inanıyor. Elazığ semt pazarlarında büyük bir aile olduklarını söyleyen Ahmet Ağırman (21), “Özellikle Nihat kardeşimizle her zaman birlikteyiz. İnşallah Survivor’a seçilir. Seçilirse başarılı olacağına inanıyorum. Maddi sıkıntılarından dolayı burada çalışmak zorunda kendisi. Başarıları var, Türkiye şampiyonlukları var. İnşallah seçilir ve kazanacağına da inanıyorum” ifadelerini kullandı.

15 senedir pazarcılıkla uğraştığını söyleyen Aykut Özbey (32), “Ekmeğini çıkarıyor burada. Atletizmde önemli dereceleri var. Kendisi efendiliğiyle, saygısıyla bilinen bir insandır. 5-6 yıldır tanıyorum. Dileriz hedeflerine varır ve Survivor’a gider. Acun Ilıcalı’ya da buradan sesleniyoruz koyu bir Fenerbahçeli olarak. Kendisinin Survivor’a katılmasına inşallah onay verir” şeklinde konuştu.

Pazarda çorap satan esnaflardan Yahya Ökmen (24) ise, “Mükemmel bir aile ortamımız var burada. Bende burada esnafım. Nihat’ın sporda başarılı olduğuna inanıyorum. Survivor 2020’de yer almasını istiyoruz. İnşallah yer alır” dedi.