FABRİKA AYARLARINA DÖNMELİYİZ!

Bordo beyazlı temsilcimiz, ilk haftada ki Göztepe maçından almış olduğu 1 puan ve yeni transferleri sonrasında futbol severlerde ve kentte azda olsa bi heyacan oluşmuştu

FABRİKA AYARLARINA DÖNMELİYİZ!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bordo beyazlı temsilcimiz, ilk haftada ki Göztepe maçından almış olduğu 1 puan ve yeni transferleri sonrasında futbol severlerde ve kentte azda olsa bi heyacan oluşmuştu.
Fakat ilk haftadan teknik kadroyu eleştirmenin her ne kadar doğru olmadığını söylesekte, Göztepe maçındaki bazı yanlışların, Giresunspor maçı başında tekrarlanması en azından Giresun maçının 2. Devre başında düzeltilmesini bekledim. 
Neydi bunlar;
1- Traore'nin ön libero bölgesinde oynatılması, şimdi soruyorum Traore'nin kesici, rakip oyunu bozma ve top çalma özelliği mi? Yoksa kenarlarda adam eksilten, geniş alanda hızlı yapısıyla gol pozisyonu hazırlama özelliğinin daha ağır bastığını düşünmekteyim, ön libero bölgesinde oynadığı mevkide hiç bişey vermediği ortadadır. 
2- Traore'nin oynaması gereken mevkide 2 haftadır Hakan oynuyor, Göztepe maçında rakibin %100 hatası sonucu boş kaleye attığı gol dışında, aldığı tüm topları rakibe hediye eden, hucüm hattında ne gol pozisyonu hazırlama nede gol pozisyonuna girme girişiminde bulunamadı. Kısacası Hakan 2 yıldır oynadığı maçlarda vasatı aşamadı. 
3- ilk hafta canlı yayında da söyledim, orta sahada oyunu 2 yönlü oynayan Kayalı, O formayı alır, 

" Kayalı ön libero bölgesine, Traore bildiğimiz mevkiye, Hakan içinse bu performansla çalışmaya devam derim.

4- Her ortamda Onur Güney'in oynatılacaksa şayet, sol bekte oynamasının doğru olduğunu söylemiştim. Fakat sol açık pozisyon da hucüm yönü çok ağır basan savunmaya az yardım eden oyuncumuz oynuyorsa, kademe anlayışı daha iyi olan KALKAN daha doğru seçenek olur kanısındayım, tabi Onur ve Kalkan dediğim gibi maç maç ve önlerindeki oyuncunun yapısına göre değerlendirilebilir. 
" Fakat ilk iki hafta onur ve Hakan Bilgiç ile sol kanadı kırık "GAKKUŞ" gibiydik.

Bayram hocam bizi "Fabrika Ayarlarına Döndür"

Bu hafta bir olumlu bir de olumsuz eleştiriyi yönetime yapmak isterim. Önce olumlu, Geçen sezona baktığımızda bu yıl her ne kadar borçlar artmış olsada Sezonu en erken açan takımlardan biriydik. Hocası belli, transferler 1 mevki dışında erken yapiliyor. Yapılan nokta transferler ile de alkışı hak ettiler. Özellikle TOM farklı bişey istediğinde patlayıcı gücüyle rakibiyle Jery gibi oyniyor. Kalede Serdar, sağda Murat, savunmada Mehmet YİĞİT ve ofansta kalitesini belli eden Lamjed Chehoudi ışık saçan futbolcular olarak göze çarpiyor.

Peki neydi yanlış olan; artan borç yüküyle birlikte yapılan 18 transfer bunlardan kaç tanesi 18'e veya 11'e girmeden kenti terk edecek, bekleyip görecez tabi... 
Bu kadar transfer içinde işi koparacak, bizi şampiyonluğa taşıyacak O golcü- O nokta santrafor neden transfer edilmez, bu kadar emeğin anlamlı olmasını istiyorsak yapılan 18 transferin 10 tanesinin maliyeti ne kadar tutuyorsa, O parayla işi bitirecek bir santrafor alınmalıydı...

Umarım herkes ( yönetim, teknik kadro, kent, STK, vs. vs. ) üzerine düşeni telafi haftalarında yaparda sonradan hayıflanmayız...

Selam ve saygılar...