ESENTEPE MAHALLESİ HİZMET BEKLİYOR

Başak MERAL GÜNDÜZ - Yollar taşlı ve asfaltsız. Kaldırım yok denecek kadar az. Evlerde kanalizasyon sorunu var. İmar planı sorunları da süregeliyor. Esentepe Mahallesinin sorunları oldukça fazla…

ESENTEPE MAHALLESİ HİZMET BEKLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MAHALLEMİZİN SORUNLARI ÇOK

Elazığ Merkez Esentepe Mahalle Muhtarı İsmail DOĞAN, sorunlarının oldukça fazla olduğunu ifade etti.

DOĞAN, “Mahallemizin yol, asfalt, kaldırım, kanalizasyon sorunları var. Aydınlatmalarımız yetersiz, yeşil alanımız yok denecek kadar az, çocuk oyun alanlarımız yok, kütüphanemiz yok. Mahallemizde her şey başlı başına sorun olmaya başladı”, dedi.

ÇOCUKLARIMIZ MAĞDUR OLDU

Esentepe Mahalle Muhtarı İsmail DOĞAN,“Deprem sonrasında muhtarlığın hemen üst kısmında bulunan Esentepe İlkokulu yıkıldı. Çocuklarımızı, eğitim ve öğretimlerine devam etmeleri için Mehmet Mihri AKINCI ilköğretim okuluna aldık. Okullarımız yetersiz olduğundan Milli Eğitim Müdürlüğümüze dilekçemizi verdik. Yıkılan İlkokulumuzun biran önce yeniden yapılıp teslim edilmesini ve çocuklarımızın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz.”dedi.

DEPREM SONRASINDA MAHALLEMİZE ÇOK AZ YARDIM GELDİ

Esentepe Mahalle Muhtarı DOĞAN, “Deprem sonrasında dört hanemiz ağır hasarlı çıktı. Toplam 600 hanemiz bulunmakta ve mahallemize çok az sayıda yardım geldi. Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımıza az da olsa Sivil Toplum Kuruluşları yardımcı oldu. AFAD tarafından çadır bırakıldı ancak çadırda kalan vatandaşlarımız olmadı. Sayın Milletvekilimiz Gürsel EROL, Sayın Belediye Başkanımız Şahin ŞERİFOĞULLARI bu süreçte mahallemize gelerek sorunlarımızı dinlediler, bizlerde ihtiyaçlarımızı ve eksiklerimizi kendilerine ilettik.” dedi.

SÜRÜ HALİNDE GEZEN KÖPEKLERDEN ENDİŞE DUYUYORUZ

Esentepe Mahalle Muhtarı DOĞAN,“Mahallede yaşayan vatandaşların, sürü halinde gezen, genelde gece ve sabaha karşı ortaya çıkan köpeklerin tekrar saldırma ihtimali nedeniyle endişe duyduklarını ifade etti. Başıboş köpekler birileri tarafından sürekli mahallemizin yakınlarına bırakılıyor. Bizlerde Belediye ekiplerine bilgi veriyoruz. Ancak, köpekler gün içerisinde sürü halinde gezdikleri için mahalle sakinleri endişe duymaktadır. Biran önce çözüm bulunmasını istiyoruz,“dedi.

ÇOCUKLARIMIZA OYUN ALANLARI İSTİYORUZ

Esentepe Mahalle Muhtarı DOĞAN, “Esentepe mahallesinde çocuk oyun guruplarının olduğu yeşil alanı olan parklar ve çocuklarımızın faydalanabilecekleri kütüphanemizin olmasını istiyoruz. Kısaca; Vatandaşlarımız Hizmet İstiyor.“ifadelerini kullandı.