EROL'UN SİYASİ ZAFERİ

Yaklaşık 2 yıl önce CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdığı için kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen ve uyarı cezası alan Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde olmadığı halde rekor bir oyla yeni oluşan Parti Meclisi'ne girmeyi başardı.

EROL'UN SİYASİ ZAFERİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı belirtilen anahtar listede yer almayan Elazığ Milletvekili Gürsel Erol 824, PM üyesi Eren Erdem 637, eski milletvekilleri Müslim Sarı 592, Gaye Usluer 661 ve Gökhan Günaydın 641 oy alarak PM'ye girebilecek oya ulaştı.

Kılıçdaroğlu geçmişte, CHP PM üyeleri Erdal Aksünger, Eren Erdem ve Necati Yılmaz da Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yapmış, bu isimler istifa etmediği gibi disipline de sevk edilmemişti.

Doğru bildiklerini her ortamda söylemekten çekinmeyen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, terör örgütü PKK'nın katlettiği öğretmen Necmettin Yılmaz için TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

"Bu olayı, terörü kınamak için Tunceli'nin bir terör kenti olmadığını, Tunceli'nin cumhuriyet, hoşgörü kenti olduğunu, bir inanç merkezi olduğunu kanıtlamak teröre, terör örgütlerine direnmek için Tunceli tarihinde hiç yapılmamış bir şey yapacağız. Tunceli'de 'teröre hayır' demek için bir yürüyüş yapacağız. Bu yürüyüşümüze parlamentoda görev yapan 550 milletvekilimizi de davet ediyorum. Çünkü terör Türkiye'de bir siyasi partinin meselesi değil, terör Türkiye'de yaşayan 80 milyonun ulusal bir sorunudur."

Mevcut dört genel başkan yardımcısının dahi PM’ye girecek kadar olmayıp saf dışı kaldığı seçimlerde muhalif çizgisi ile öne çıkan ilimiz milletvekili Gürsel Erol’un 824 oy ile en çok oy alan sıralamada  9. sırada olması elbette hem kendisi hem de ilimiz için önemli bir kazanç.

CHP içinde doğruları söylemekten geri durmayan, ulusal muhalefetin sesi olma noktasında sık sık çıktığı televizyon programlarında önemli yorumlar yapan ve şehrimiz sorunlarını meclise taşıyan Gürsel Erol’un bu başarısını bizler de tebrik ediyor ve kutluyoruz.