GERÇEK SAÇMALIK

Ayasofya'nın ibadete açılmasının ardından bazı çevrelerin provakatif eylem ve söylemleri de dikkatlerden kaçmıyor. 'Şimdi değilse ne zaman, sen değilsen kim? Hilafet için toparlanın' kapağıyla çıkan ve hilafet çağrısı yapan Gerçek Hayat dergisinin manşeti muhalefetin yanında iktidar kanadından da tepkiyle karşılandı.

GERÇEK SAÇMALIK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhuriyetimiz tüm nitelikleriyle gözbebeğimizdir" ifadelerini kullanarak,  Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu bildirdi. Bu nitelikleriyle Cumhuriyetin herkesin ortak çatısı olduğunu kaydeden Çelik, "Ülkemizin siyasal rejimi büyük sosyal ve siyasal tecrübelerden geçmiş ve geleceğe yürümektedir. Türkiye'nin siyasal rejimiyle ilgili siyasal kamplaşma üretmek yanlıştır. Cumhuriyetimiz tüm nitelikleriyle gözbebeğimizdir. Dünden beri sosyal medyada siyasal rejimimizle ilgili ortaya çıkan sağlıksız tartışma ve kamplaşma, Türkiye'nin gündemi değildir" ifadelerini kullandı.

Gerçek Hayat Dergisi’nin hilafet çağrısı da gösteriyor ki birileri yeniden ve bilerek laiklik tartışmasını gündeme taşımaya çalışacak. Günümüz İslam dünyasında hiçbir geçerliği ve karşılığı olmayacak bir müessesinin yeniden ihyasına çalışma ve bu yönde kamuoyu oluşturma gayretleri, ülkemizin birlik ve beraberlik ruhuna ve kardeşliğine de bir tuzaktır ve asla düşülmemeleridir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih’in vasiyetini yerine getirerek Ayasofya’yı 86 yıl sonra ibadete açması sebebiyle İslam ülkelerini yöneten kukla yöneticilerin olmasa da Müslüman halkların gönlünde apayrı bir yere oturmuş ve tüm İslam âleminin dua ve teşekkürlerini kazanmıştır.

Bu manevi payeye gölge düşürmek isteyen sözde İslamcı kesimin yayın organı olan Gerçek Hayat Dergisinin yaptığı da dostça gözüküp ülkede yeni bir kaos ortamı oluşturmaktır.

Gerçek hayat  dergisini gerçek gündemlere ve Müslümanların reel ihtiyaçlarına yoğunlaşmasını tavsiye ediyor ve hamasi söylemlerden uzak kalmasını öneriyoruz.