EROL'DAN BAKAN ÇELİK'E DAVET

Doğu Anadolu Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Ortak Akıl Toplantısı 16-17 Nisan tarihleri arasında Erzurum'da yapıldı

EROL'DAN BAKAN ÇELİK'E DAVET
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğu Anadolu Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Ortak Akıl Toplantısı 16-17 Nisan tarihleri arasında Erzurum’da yapıldı. Toplantının ikinci gününde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Bakan Çelik, üreticiler, birlik başkanları ve sektör temsilcilerinin sorunlarını dinleyerek çözüm için atılacak adımları açıkladı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Ortak Akıl Toplantısına Elazığ’dan da çok sayıda kurum katıldı. Toplantıya, Elazığ Kırımızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Arif Erol ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörü Turan Karahan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Gürbüz,  Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Hakan Akgün, El Sanatları Merkezi Müdürü Haydar Aktar ve çok sayıda personel katıldı. Ortak Akıl Toplantısında bakanlık yetkilileriyle görüşen Elazığ heyeti, Elazığ’ın sorunlarını gündeme taşıyarak çözüm için destek istedi.

BAKAN FARUK ÇELİK’E ELAZIĞ DAVETİ

Ortak Akıl Toplantısının son gününde söz alarak sektörün sorunlarını dile getiren Elazığ Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Arif Erol, Bakan Faruk Çelik’e üreticileri gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. Sunumunda et ürecilerinin ve birliklerin yaşadığı sıkıntılara da değinen Erol, “Sayın bakanım bildiğiniz gibi sektörümüzün bazı sorunları var. Sorunların çözümü için göreve geldiğiniz günden itibaren önemli çalışmalar yaptığınızı biliyoruz. Bizler de birlik olarak üreticilerimizin sorunlarını çözmek ve ilimizde hayvancılığın çıtasını yükseltmek için çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü  ile birlikte önümüzdeki ay Elazığ’da Hayvancılığı Geliştirme ve Kalkındırma adlı bir konferans düzenlemeyi planlıyoruz. Bu konferansa sizleri de davet ediyorum. Konferansın hayvancılık adına önemli olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Erol’un bu davetini olumlu karşılayan Bakan Çelik, programının uygun olması halinde konferansa katılabileceğini kaydetti.