ELAZIĞ'DA NELER OLUYOR?

Erkan BAY/Son 15 günde meydana gelen trafik kazaları ve asayiş olayları huzur şehri olarak bilinen Elazığ'ın ülke gündeminde oldukça fazla yer bulmasına

 ELAZIĞ'DA NELER OLUYOR?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Son 15 günde meydana gelen trafik kazaları ve asayiş olayları huzur şehri olarak bilinen Elazığ’ın ülke gündeminde oldukça fazla yer bulmasına  neden oldu.

Yaklaşık 15 günde Elazığ’da meydana gelen trafik kazaları,hırsızlık,kaçakçılık ve terör operasyonları  Jandarma ve Polisin hareketli günler geçirmesine neden oldu.

‘’TRAFİK CANAVARINA 4 KİŞİ KURBAN GİTTİ’’

Elazığ’da meydana gelen trafik kazalarında 15 günlük bilanço çok ağır oldu. Elazığ genelinde meydana gelen  kazalarda  16 kişi yaralanırken 4 kişi de hayatını kaybetti. Yapılan  araştırmalar neticesinde  aşırı hız ve dikkatsizlik kazaların en büyük sebepleri olarak ön plana çıktı.

İŞTE 20 GÜNDE YAŞANAN TRAFİK KAZALARI VE BİLANÇOLARI;

1-Elazığ'da freni patlayan gübre yüklü TIR'ın şoförü, amcasının oğlunun kullandığı diğer TIR'a çarparak durabildi:1 YARALI

2-Maden ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. 

3-Elazığ’da 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı. 

4-Zübeyde Hanım Caddesi’nde meydana gelen trafik kazasında 3 yaralı, 1 ölü.

5-Malatya Caddesi’nde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti.

6-Elazığ Merkez Atatürk Bulvarında meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı.

7-Elazığ’da direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu yoldan çıkan bir otomobil, direğe çarparak durabildi, kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. 

‘’UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GEÇİT YOK’’

Elazığ Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Jandarma tarafından yapılan başarılı operasyonlar sonucunda uyuşturucu tacirlerine geçit verilmedi. Yapılan operasyonlarda 89 kilo esrar ele geçirildi.

YAPILAN OPERASYONLARIN AYRINTILARI;

1-Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada Siirt'ten Ankara'ya giden trenin üst kısmına ve valize zulalanmış 16 kilo esrar ele geçirildi. 

2-Jandarma ekiplerinin şüphelendiği hafif ticari araçta narkotik köpekleriyle yaptığı aramada, 60 kilo esrar ele geçirildi. 

3-Diyarbakır-Elazığ yolunda yapılan  aramalarda   13 Kilogram esrar ele geçirildi.

‘’KAÇAK SİGARA SATICILARINA GÖZ AÇTIRILMIYOR’’

Elazığ’a yasak yollar ile kaçak sigara getirmek isteyen şahıslara da yapılan operasyonlar  neticesinde büyük bir darbe vuruldu. Düzenlenen operasyonlarda 17 Bin 500  paket kaçak sigara ele geçirildi.

İşte bilançoları;

1-Diyarbakır-Elazığ karayolunda yapılan aramalar neticesinde  bir otomobilin bagajında 12 Bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

2-Elazığ’da jandarma ekiplerinin tütün tespit köpeğiyle yaptığı çalışmada bir kamyonun kabin kısmının tavanına zulalanmış halde  3 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. 

3-Elazığ’da jandarma ekipleri, trende yaptıkları aramada 2 Suriyeli kadının valizlerinde 2 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirdi. 

‘’TERÖR OPERASYONLARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR’’

Güvenlik güçlerinin Elazığ’da terör örgütlerine yönelik çalışmaları devam ediyor. Düzenlenen operasyonlarda 8 şüpheliden 4’ü tutuklandı.

İşte ayrıntıları;

1- Jandarma ekipleri tarafından bir köyde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklandı. 

2-Elazığ’da terör örgütü Maoist Komünist Partisi'ne (MKP) yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü tutuklandı. 

‘'ELAZIĞ’DA KADIN CİNAYETİ’’

Elazığ’da bir şahıs, 2 çocuğunun evde olduğu sırada eşini bıçaklayarak öldürdü. Cinayet sonrası polisi arayan şahıs ‘Karımı bıçakladım’ diye kendini ihbar etti ve olay yerinden kaçtı. Olay, gece saat 22.00 sıralarında Merkez İzzetpaşa Mahdigeresi Çatal Sokak Tek Kooperatifi Sitesi B Blok Kat: 3’deki dairede meydana geldi. 

‘’8 AFGANİSTANLI ELAZIĞ'DA YAKALANDI’’

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Bingöl yolu üzerinde Karakoçan ve Kovancılar ilçesi yakınlarında çalışma yaptı. Avrupa’ya gitme hayali ile Türkiye'ye geldiği belirlenen Afganistan uyruklu 8 kişi  jandarma tarafından yakalandı.Resmi işlemleri yapılan şahıslar, sınır dışı edilmek üzere Elazığ Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.