ERKEN SEÇİM KAPIDA MI?

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNE HİTABEN 'BEKLENTİMİ TEKRAR SÖYLÜYORUM. BUNDAN BÖYLE SEÇİM BÖLGELERİ İHMAL EDİLMEMELİ'CÜMLELERİYLE BİR KEZ DAHA UYARAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN BU İFADELERİ ERKEN SEÇİM Mİ VAR ? YORUMLARINI GETİRDİ.

ERKEN SEÇİM KAPIDA MI?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti’nin dün gerçekleştirilen parti grubunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekillerine "Beklentimi tekrar ederek söylüyorum. Bundan böyle kesinlikle kendi seçim bölgesini ihmal etmemeli" şeklinde talimat vermesi erken seçim dedikodularını bir kez daha alevlendirdi.

YİNE GÜNDEMDE

Erken seçim tartışmalarının uzun süredir gündemde olduğunu belirten siyasi gözlemciler her ne kadar iktidar ve muhalefet kanadından yapılan açıklamalarda bu iddialar kesin bir dille yalanlansa da her iki tarafında gizli ajandasında erken seçim gündemi var.

3 GÜN ŞEHRİNİZDE OLUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  parti grubunda milletvekillerine verdiği talimatla erken seçim dedikodularını daha da alevlendirmesi siyasi kulisleri de hareketlendirdi. Erdoğan, milletvekillerine seslenerek "Bundan böyle kesinlikle kendi seçim bölgesini ihmal etmemeli. Her hafta bölgesine gidecek 3 gün ve bölgesinin tüm ilçelerine mahalle ve köylerine kadar gidecek. Bizlere ulaştırılması gerekenleri ulaştıracak" ifadelerini keskin ve uyarıcı bir üslupla kullanması ufukta erken seçim var yorumlarını getirdi.

MİLLETVEKİLLERİNİN YÜKÜ ARTTI

Yeni yönetim sisteminde yasamanın dolayısıyla milletvekillerinin üzerindeki yükü artırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“Artık kanun teklifini hazırlama ve yasalaştırma sorumluluğu tamamen milletvekillerimize aittir. Asıl iş milletvekillerimize düşüyor. Kanun tekliflerinin hazırlanması süreçlerinde vekillerimizden çok daha fazla gayret bekliyoruz. Aynı şekilde milletvekillerimizin seçim bölgelerini kesinlikle ihmal etmemeleri gerekiyor.”

MİLLETVEKİLLERİ SOKAĞA İNMELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletvekillerine yönelik haftanın üç gününü şehirlerinde geçirmeleri talimatına uymalarının da ayrı bir sorun yaşattığını belirten siyasi gözlemciler, milletvekillerinin resmi tören, kutlama, açılış ve özel davetler dışında herhangi bir programa katılmadıklarını, halkın içine karışma, etrafını çeviren danışman ve yarenlerden arınmak suretiyle sokakta vatandaşlarla samimi sohbetler ederek onların yüreğine dokunacak sıcak ilişkilerden uzak durduklarını ifade ediyorlar.

POLEMİKLE DEĞİL HİZMETLE GÜNDEME GELME

Milletvekillerinin hizmetleri ve şehir için başardıkları ile gündeme gelme yerine farklı siyasi parti milletvekilleri ve yaşadıkları polemiklerle gündeme geldiklerini, bu kısır tartışma ve söz düellosunun şehre hiç bir faydasının olmadığını ifade eden siyasi gözlemciler, Ak Partili milletvekillerinin gündem oluşturma yerine başkalarının oluşturduğu gündemde boğulduklarını ifade ediyorlar.

ELEŞTİRİLERE TAHAMMÜL EDİLMELİ

Milletvekillerinin, temsil ettikleri misyonun ağırlığı ve sorumluluğunu hatırlatan ve kendi eksikliklerini öne çıkaran yapıcı eleştirilerden ders çıkarma yerine bu eleştirileri yapanlara karşı ters  tutumlar sergilediklerine vurgu yapan siyasi gözlemciler, bu tavrın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sıklıkla ifade ettiği; “sizi geçmişte kırmış olsalar bile gönüllerini alın” talimatıyla çeliştiğini ifade ediyorlar.

KONGRELER BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletvekillerine “erken seçime hazır olun" anlamına gelecek söylediği sözlerin ardından gözler Ak Parti kongrelerine çevrildi.,

7 Ekim tarihinde başlayan ve belde ile ilçe başkanlarını belirleme sürecinin ardından merkez ilçe ve il kongreleri gerçekleştirilecek ve muhtemelen 2020 Ağustos ayında 7. Olağan kongreye gidilecek.

ELAZIĞ’DA ÖNEMLİ MESAFE ALINDI

7 Ekimde başlayan kongre süreçlerinde önemli aşamaların geçirildiğini, Keban örneğinde olduğu gibi bazı ilçelerde eski başkan ve halktan tepkiler gelse de birçok ilçeye yapılan atamaların isabetli ve doğru kararlar içerdiğini belirten siyasi gözlemciler, yeni dönemde yeni yüzlerle partinin daha başarılı olacağını ifade ettiler.

MERKEZ İLÇEDE DEĞİŞİM YOK

Belde ve ilçe başkanlıklarının kongresinin ardından yapılacak Merkez ilçe kongresinde de yeni bir isim yerine mevcut başkan Av. Ömer Faruk Çelik ile yola devam edileceği ancak yönetim kurulunda köklü değişimler yapılacağı ifade ediliyor.

YARIŞ, İL BAŞKANLIĞINDA

Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığında herhangi bir yarış beklenmezken il başkanlığı için birçok ismin çalışma yaptığı da biliniyor.

Mevcut İl başkanı Ramazan Gürgöze’nin yeni bir kadro ile tabanı ve tüm kesimleri kuşatıcı bir liste ile kongrenin favorisi olduğuna dikkat çeken siyasi gözlemciler, eski milletvekilleri, eski il başkanları ve bir eski belediye başkanının da yarışta olduğunu ve bu konuda ciddi çalışmalar yaptıklarını da ifade ediyorlar.

İl kongresinde farklı isimlerin seçim öncesinde çalışma yapacağını ancak Ak Parti’nin teşkilat teamülleri gereği ön genel merkez yetkililerinin de yapacakları görüşmelerle kongreye tek liste ile gidileceğini ifade eden siyasi gözlemciler, bu süreçte de bazı kırgınlıkların, hatta kurulacak yeni partilere kaymalarında olabileceğini ifade ediyorlar.