ERDOĞAN'A GÜVEN YÜZDE 54

ERDOĞAN'A GÜVEN YÜZDE 54
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ORC Araştırma şirketi, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güveniyor musunuz?' şeklinde sorulan soruya verilen yanıtın anketini yayınlamış. Ankete göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güven yüzde 53,9 olarak ölçülmüş.

Kasım ayına ilişkin 06-09 Eylül 2019 tarihleri arasında 38 ilde toplam 3 bin 620 kişi ile gerçekleştirdiği 'Siyasi Gündem' araştırmasının sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan güvenin yüzde 54’lerde olması, hem diğer siyasi partileri hem de Davutoğlu ve Babacan tarafından kurulacak yeni partiler için de bir yıkım oldu.

Ankette Ak partinin yüzde 32.7 oy oranıyla birinci olmasına rağmen oy kaybı yaşadığı da görülüyor. MHP’nin yüzde 15.4 olan oyu da gösteriyor ki cumhur ittifakı en çok da MHP’ye yaramış. Zira AK Parti küskünlerinin ve kırgınlarının buluşma adresi MHP olmaya devam ediyor. Ankette kararsızların oranının yüzde 11.8 olması da Ak Parti’den kırılanların oranını göstermesi açısından da önemli.

 SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI DİKKAT ÇEKTİ

Anket şirketi ORC, katılımcılara "Bu pazar milletvekili genel seçimi olsa, hangi partiye oy verirsiniz?" diye sordu. Katılımcılar, yüzde 32,7 ile AK Parti'yi seçti. CHP 25,9 ile onu takip ederken kararsızların yüzde 11,8 olması dikkat çekti.