HAREKETE GEÇTİK

HAREKETE GEÇTİK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Hakimiyet Gazetesi olarak Cip köyünde bulunan termal suyun birçok sektörde değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması hususunu “gecikiyoruz” manşetiyle gündeme taşımış ve işlemlerin başlaması gerektiğini ifade etmiştik.

Bu konuyla ilgili müjdeli haber Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan geldi.

İşletim hakkı 30 yıllığına Elazığ Belediyesi'ne verilen termal su için Elazığ Belediyesi  Avrupa Birliği Ufuk 2020 Programı kapsamındaki GEOTERMİCA Hibe Programına ‘Sürdürülebilir Kalkınma İçin Gelişmiş Jeotermal Sistemler' projesini hazırlayarak sunumunu yaptığını öğrenmemiz şehir halkını mutlu etti.

Sağlık turizminde ve seracılıkta şehrimizi markalaştırarak, Elazığ’ı zirveye taşıyacaklarını belirten  Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı kutluyoruz. Demek ki bizim gecikiyoruz endişemize mahal verecek bir durum yokmuş. Süreç işliyormuş ve bu süreç, Avrupa Birliği Horizon 2020 GEOTHERMİCA Hibe Programına yapılan başvurular arasından kabul gören 17 proje arasında yerini almış olarak şehrimize olumlu yansıyacak noktaya getirilmiş. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.