Elazığspor yine para desteği istedi

Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk yakın tarihli ödemelerin yapılmaması durumunda takıma çeşitli cezalar gelebileceğini belirtti

Elazığspor yine para desteği istedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk, kulüp lisans süreci ve FIFA dosyalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Öztürk, kulüp lisansı alabilmek için yoğun bir çaba sarfettiklerini fakat 12 dosyada yaşanan sıkıntılardan dolayı kulübe -3 puan  cezası uygulanacağını ifade ederken, FIFA nezdinde kulübün aleyhine sonuçlanan davalarla ilgili gerekli ödemelerin kısa süre içerisinde yapılmaması durumunda kulübün transfer yasaklarıyla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

“12 FUTBOLCU ZORLUK ÇIKARDI”

Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk yaptığı açıklamada, “Kulüp lisansı alabilmek için önümüzde 67 dosya bulunmaktadır. Bu dosyaların 6 tanesi benim geçmişte görev yaptığım döneme ait transferi gerçekleşen futbolcu ailesine aittir. 2016 yılında şahsımın istifa etmesi sonucu dönemin Belediye Başkanının desteğiyle göreve gelen yönetim kurulu her defasında yazılı ve görsel basına demeç vererek futbolcuların alacaklarını ödedikleri beyan etmişlerdir. Fakat futbolcu ailesinin büyük bir bölümüne gerekli ödemelerin yapılmadığı aşikar olup, bundan dolayı dönemin kulüp yöneticilerini kınadığımızı belirtmek isterim. Futbolcu ailesine ait olan 67 dosyadan 55’’i yaptığımız birebir görüşmeler ve verdiğimiz büyük mücadelemiz karşılığında gerekli imzaları vermişlerdir. Ancak geçmiş dönemde kulübümüzde forma giyen 12 futbolcu tarafımıza ciddi manada zorluk çıkarmıştır. Bu futbolcularda yine 2016 yılında göreve gelen yönetimin transferlerini gerçekleştirdiği futbolculara ait olan dosyalardır. Sürecin bu şekilde ilerlemesi sonucunda ise maalesef ki günlerdir vermiş olduğumuz emeklerimiz boşa çıkmıştır. Bu durum karşısında kulübümüzün -6 puan cezası alması gerekiyordu. Fakat tarafımızca mali tabloların dengelenmesi sonucu, maalesef ki kulübümüze sadece -3 puan cezası uygulanacağını değerli kamuoyuyla paylaşmak isterim” dedi.

“23 EYLÜL’E KADAR SARPONG’A 380 BİN EURO ÖDENMEZSE…”

FIFA’da bulunan dosyalarla ilgilide açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, kulübümüzde daha önce forma giyen Jeffrey Darko Sarpong’a 23 Eylül’e kadar 380 Bin Euro ödenmemesi takdirde 1 dönem transfer yasağı alacaklarını ifade etti.

“HAMIDOU TRAORE’YE 28 BİN EURO ÖDENMEZSE…”

Başkan Öztürk, “FIFA dosyaları da kulübümüz için büyük önem arz etmektedir. 2017’de dönemin yönetimi tarafından kulübümüze transferi gerçekleşen fakat alacakları ödenmeyen Jeffrey Darko Sarpong’un FIFA’da sonuçlanmış olan 380 Bin Euro’luk alacağı 23 Eylül 2019’a kadar çözüme kavuşturulmazsa kulübümüz 1 dönem transfer yasağı alacaktır. Yine 2017 yılında kulübümüzden ayrılan ve dönemin ilgili  yöneticileri tarafından her defasında kulübümüzün haklı olduğu ve FIFA’nın kulübümüz lehine karar vereceği yönünde açıklamalar yaptığı Hamidou Traore dosyası da karara bağlanmıştır. Fakat gelinen süreçte FIFA’nın verdiği karar sonucunda kulübümüzün Hamidou Traore’ye 5 Ekim 2019 tarihine kadar 28 Bin Euro ödeme yapması gerektiği aksi takdirde kulübümüze transfer yasağı uygulanacağı tarafımıza bildirilmiştir.

“SEGBEFIA’YA 12 EKİM’E KADAR 60 BİN EURO…”

Son olarak, 2016 yılında kulübümüzden ayrılan ve FIFA nezdinde kulübümüze dava açan Kossi Prince Segbefia dosyasıda kulübümüz aleyhine sonuçlanmıştır. Söz konusu futbolcunun kulübümüzden olan alacağı ödenmesine rağmen dönemin yöneticilerinin takipsizliği yüzünden FIFA, Prince Segbefia’ya 10 Ekim 2019 tarihine kadar 60 Bin Euro ödeme yapılması aksi takdirde kulübümüze transfer yasağı cezası uygulayacağını belirtmiştir. Hatta daha önce sonuçlanan bu dosya ile ilgili şunu belirtmek isterim ki, Segbefia ve avukatıyla 2 ay önce görüşüp alacaklarını 2 ay öteletme yoluna giderek kulübümüze derin nefes aldırmıştık.

Elazığspor’umuzu yaşatmak adına kulübümüz için önem arz eden bu dosyaları çözüme kavuşturmak ve artık kulübümüzün transfer yasağı ve puan silme gibi cezalarla gündeme gelmemesi en büyük isteğimizdir. Bizler gece gündüz demeden bütün halis niyetimizle Elazığspor’umuzu yaşatma adına mücadele etmekteyiz. Bu mücadelemizi de sonuna kadar sürdüreceğimizi beyan ederiz” ifadelerini kullandı.