ELAZIĞLI ÇOCUKLAR  MALAZGİRT ZAFER'İ ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Malazgirt Zaferi'nin 947. yıldönümü dolayısıyla Elazığ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürlüğüne bağlı   kurumlarda bakım ve koruma altında çocuklar  ve kurum yöneticilerinden oluşan 45 kişilik ekip Muş Malazgirt'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen etkinliklere katıldı.

ELAZIĞLI ÇOCUKLAR  MALAZGİRT ZAFER'İ ETKİNLİKLERİNE KATILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, etkinliklere 81 ilden katılım olduğunu anımsatarak, Elazığ’ı 45 kişilik ekiple temsil ettiklerini ifade etti.

Çocuklara tarih bilinci kazandırılmasının önemine değinen Kenç, " Amacımız çocuklarımıza şanlı tarihimiz zenginlikleri yaşatarak anlatmaktır. Anadolu topraklarında sayısız devlet kurmuş ve bölgeye hakim bir kadim devlet geleneğimiz vardır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl müdürlüğü olarak bağlı kuruluşlarımızda bakım ve koruma altında olan çocuklarımıza bu zenginlikleri  anlatarak tarihlerine sahip çıkması adına bu gün Malazgirteyiz.  Zafer Haftası vesilesiyle, Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor, Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin tüm mensuplarını ve vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum Her parçası ayrı güzelliklere sahip olan Anadolu coğrafyası, Malazgirt Zaferi ile vatanlaşmaya başlamış, bu coğrafyayı vatan kılma özlemi milletimizin tarihî yürüyüşünü ve yükselişini hızlandırmıştır. Bu duygularla Malazgirt Zaferi’nin Yıldönümü Kutlarım.’’dedi.