Ağar'dan transfer tahtası sözleri!

İçişleri ve Adalet Eski Bakanı Mehmet Ağar, Elazığspor taraftarlarının merakla beklediği transfer tahtası hakkında açıklamalarda bulundu

Ağar'dan transfer tahtası sözleri!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Spor Toto 1. Lig’de büyük sıkıntılar yaşayan temsilcimiz TY Elazığspor’da, gündemin öncelikli maddesi olan transfer tahtası hakkında İçişleri ve Adalet Eski Bakanı Mehmet Ağar açıklamalarda bulundu. Kanal 23 Genel Yayın Yönetmeni Yunus Üstündağ’ın sunduğu Ana Haber Bülteni’ne canlı telefon bağlantısıyla katılan Ağar, transfer tahtasının açılması için önlerinde kısa bir süre olduğunu ve açabilmek adına herkesin elinden geleni yapması gerektiğini bildirdi.

Problemin doğru ortaya koyulması gerektiğine dikkat çeken Mehmet Ağar, “Kulüp büyük borçlarla bugüne getirilmiş. Büyük borçlar yapıldı ama kulüp hangi başarıyı yakaladı bugüne kadar. Herkes alacaklı olmuş, faizler bindirilmiş falan. Bugünün Türkiye’sine bakıldığı zaman iş adamlarından bu denli destek almak mümkün değil. Bunun Türkiye’de modelleri var. 1. Lig’de bizim rakiplerimiz arasında yer alan Ümraniyespor ve BB. Erzurumspor. Bu konuda ağır yük belediyeye düşüyor. Belediye destek verdiği zaman bir takım dedikodular ortaya çıkıyor, bu da doğru değil. İyi niyetli bir hizmetin içinde olan insanların önünü kesmek doğru değil. Ben yeni yönetimin namuslu, iyi niyetli olduğuna inandım. İnandığım için de belediye başkanımızla konuştum ve destek verin dedim. Ben büyük bir iş adamı değilim. Benim federasyonla ilgili bir takım sıkıntıları çözecek gücüm var. Kulübün altyapıyla ilgili 1 Milyon TL alacağı bir rakam var. Bunu yakın zamanda tahsil etmek mümkün. Bizim durumumuza benzer 3-4 kulüp daha var, Karabük, Eskişehir gibi. Bize bir şey yapsalar onlara da yapmaları lazım. TFF Başkanıyla görüşme halindeyim. Büyük takımlarda oynayamayan oyuncuları bedelsiz olarak kazandırabiliriz takıma. Bunun sözünü Fatih Terim, Şenol Güneş, Abdullah Avcı ve Feberbahçe’den Metin Şen’den aldım” dedi.

“ÇOK BÜYÜK BİR ENKAZ BIRAKILMIŞ”

Transfer tahtasını açmadan transferleri yapmanın mümkün olmadığını kaydeden Ağar, “Bunun şehrin ortak hareketiyle olması lazım. Belediye reisine tam yetki verilmesi lazım. Başka türlü bunun altından çıkılmasının imkanı yok. Maça da bakıyosun 750 seyirci var. Kulübe desteğin tam olduğunu söylemek mümkün değil. Hayalci değil, gerçekçi olmak lazım. Belli iş adamları var, destek veriyorlar ama bugünkü ekonomide destek almak zor. Bir tek Ferro Krom işletmecilerinden destek alabileceğimizi düşünüyorum, Eylül’ün 10’u gibi yurtdışından dönecekler. Geçmişteki gibi har vurup, harman savurmak. Neyin nereye gittiği belli olmayan, yazdır borç daha sonra faizleriyle al şeklindeki yönetim anlayışını kabul etmemiz mümkün değil. Bu yönetimin böyle yanlışlıklar yapmayacağını düşünüyorum. Önümüzdeki 3-5 gün önemli tabi. Canla başla çalışacağız. Çok büyük bir enkaz bırakılmış. Enkazın altından hep birlikte kalkmaya gayret göstereceğiz. Bu belediyemizin lokomotifliğinde yürüyecek bir iştir” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE BAŞKANINA SAMİMİ DESTEK”

Şehrin ortak kararıyla farklı bir yol daha izlenebileceğini kaydeden İçişleri Eski Bakanı Mehmet Ağar, “Hep birlikte karar alınıp amatöre dönelim de denilebilir. Şehrin marka değeri olan Elazığspor’un ayakta kalabilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın verdiği sözün de hatırlatılması lazım. Elektrik borçlarında bir katkısı oldu ama rakam o kadar büyük ki onları aşan bir iş. Lokomotif görevi görecek olan Belediye Başkanına samimi ve gerçek bir desteği verip, dedikodulara mahal vermeden bu yükü kaldırmamız lazım” ifadelerini kullandı.