ELAZIĞ, ULUSLARARASI MERKEZ OLUYOR

ELAZIĞ, ULUSLARARASI MERKEZ OLUYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

VALİ KALDIRIM VE BAŞKAN YANILMAZ’IN ŞEHİR EKONOMİSİNİN KALKINMASI VE GELİŞMESİ KONUSUNDAKİ GAYRETLERİ SONUÇ VERİYOR

Elazığ, Vali Kaldırım’ın göreve gelmesinin ardından farklı bir vizyona kavuştu. Geçmişte sadece idari bir makam ve yönetim merkezi olarak görev üstlenen valilik makamı, Vali Kaldırım’dan sonra şehrin birçok konuda yeni bir atılım ve strateji belirleme merkezine dönüştü.

 

VİZYONER LİDERLİK

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın göreve başlamasının ardından şehirde birçok anlayış değişti. Şehir yönetiminin merkezi olan valilik makamı sadece şehre hizmet sunan tüm birimlerin koordinasyonunu sağlamakla birlikte rutin işlerinin de ötesinde bir tatlı heyecana büründü.

 

YATIRIMCI AKINI

Vali Kaldırım, Elazığ’daki atama kararı resmi gazetede yayınlandıktan sonra henüz şehre gelmeden sosyal medya üzerinde şehrin sorunlarını yine şehrin insanlarına sordu. Birçok sorunla birlikte öne çıkan işsizlik, istihdam ve yatırımcı problemlerini alan Vali Kaldırım,  hemen harekete geçti.

 

YATIRIMCILAR ELAZIĞ’DA

Geçmişte Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği yapmanın avantajlarını ve birikimlerini Elazığ için kullanmaya başlayan Vali Kaldırım, ilk icraat olarak yabancı yatırımcıları şehre davet etti. Gelen heyetlere şehrin ekonomik avantajlarını ve swot analizini sundu. Yatırımcılar da aldıkları bilgiler ışığında kendi alanları ile ilgili yatırım yapmanın araştırmasına koyuldular.

DUBAİLİLER, YATIRIM KARARIYLA DÖNDÜLER

Geçtiğimiz Temmuz ayında Elazığ’a gelerek incelemelerde bulunan Birleşik Arap Emirlikleri merkezli uluslararası Armada Holding’in üst düzey yöneticileri Elazığ iş dünyası ve medya temsilcileriyle toplantıda bir araya gelerek ilimize Sağlık Bilimleri Üniversitesi kuracaklarını açıkladı. 

Elazığ'da yapacakları projede, üniversite, hastane, sosyal yaşam merkezleri, yaşlı bakım merkezi kurmak için yatırım kararı alan Dubaili işadamları, Hazar Gölü çevresinde ise daha çok konaklama ve turizm üzerine dayalı bir otel yapacaklarını ifade ettiler.

 

TIP DALINDA ZİRVE ŞEHİR OLUNACAK

Armada Holding CEO’su Jamal ABDALLA yatırım yapmak istedikleri Elazığ Sağlık Bilimleri Üniversitesi projesi hakkında bilgilerde bulundu.

Abdalla “Amacımız Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinden gelecek öğrencilere İngiltere’de verilen eğitime eşdeğer düzeyde eğitim vermek” dedi.

ABDALLA  “Biz üçüncü basamak sağlık hizmetleri vereceğiz.  Elazığ’da yapımı devam eden Şehir Hastanesine rakip olarak değil onların yönelmediği tıp alanlarında hizmet vererek tamamlayıcı görevde bulunacağız” diye konuştu.

 

ALIŞVERİŞ VE SOSYAL MERKEZLER

Tıp fakültesinin yanında 3. Basamak sağlık hizmetine devam edeceklerini ifade eden Abdalla “Sağlık alanında ihtiyaç duyulan bu hastaneleri ve bilim merkezlerinin yanında bioteknoloji merkezlerinin de olması ve verilerin hazırlanması da çok önemli. Bunun için çabalıyoruz. Şu anda sizlere ana plan üzerinden sunum gerçekleştiriyorum. Gösterdiğim yeri alan planı olarak görebilirsiniz. Hemen yanı başında üniversite bulunuyor. Hastaneyle bitişik. Hemen yanında bioteknoloji merkezi var. Hemen arkasında öğrenciler için spor tesisleri ve konaklama merkezleri var. Aynı zamanda ebeveynler için hazırlanan çok güzel bir golf kulübü de var proje içerisinde. Aynı zamanda konaklama yerleri ve alışveriş merkezleri de olacak. ‘’dedi.

 

ELAZIĞ ULUSLARARASI MERKEZ HALİNE GELECEK

Dubaili iş adamları tarafından yapılması planlanan projenin Elazığ'ın gelişmesine ciddi katkı sağlayacağını dile getiren Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Bu proje Elazığ'ı uluslararası alanda önemli bir merkez haline getirecek. Yatırımcılarımızın yaptığı proje tek sektörü kapsamıyor. Bu projede Türkiye'nin öncelikle yapmayı hedeflediği bileşenler var. Bu proje bizim hedeflerimizle örtüşüyor" diye konuştu.

 

ELAZIĞ’IN STANDARTLARINI YÜKSELTECEK

Elazığ'a yatırım konusunda değişik defalar şehre yerli ve yabancı yatırımcı davet eden Başkan Yanılmaz da,’’ 12 ay boyunca turizme açık olan Elazığ’a böylesi bir yatırımın yapılmasının şehrin standartlarını oldukça yükselteceğini’’ belirtti.

Başkanı Mücahit Yanılmaz, sermayenin ürkek olduğunu, dedikodu ve spekülasyonlara muhatap olan yatırımcının kaçacağını belirterek şunları söyledi. "Elazığ'a yapılacak olan proje, hem kente hem de yatırımcılara ciddi bir katkı sağlayacaktır. Yatırımın yatırımı, sanayinin sanayi’yi, paranın parayı çekeceğini biliyoruz. İnanıyorum ki yatırımcılarımız bu yatırımlara artı yatırımlar da yapacaklardır. Elazığ her zaman yatırımcının yanında olmuş ve yatırımcıyı desteklemiştir"

 

ŞEHİRDEN TAM DESTEK

Şehrin kaderinde etkili olacak böylesi bir yatırıma tüm şehir halkının destek olması, ekonomi temelli STK’ların da yatırımlara sıcak bakması ve bir birliktelik heyecanı yakalanması önemli bir avantaj. Vali Kaldırım ile Başkan Yanılmaz’ın yatırımcılara destek olmaları şehir halkı tarafından da sevinçle karşılandı.

 

ARAZİYİ BEDELİ KARŞILIĞINDA ALIYORLAR

Dubaili yatırımcıların yatırım yapacakları alanları ise güncel bedeller üzerinden alarak tesislerini yapacak olmaları, şehre önemli bir nakit girişini de sağlamış olacak.