Elazığ'ın 'Şehir Meclisi' ne İhtiyacı Vardı

Nisa Yılmaz/ Elazığ Şehir Meclisi İcra Kurulu Başkanı Turan Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak'ı ziyaret etti.

Elazığ'ın 'Şehir Meclisi' ne İhtiyacı Vardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehir Meclisi İcra Kurulunun oluşum ve amacına değinen Yıldız, yürüttükleri faaliyetler hakkında açıklama yaptı.

“Katılım, Demokrasi ve Özgürlükteki Boşluğu Dolduruyoruz”

Elazığ Şehir Meclisi olarak Hakimiyet Gazetesi’ne bir nezaket ziyaretinde bulunmak ve kendilerini anlatmak istediklerini dile getiren Yıldız, “Elazığ Şehir Meclisi olarak bir kırmızı çizgimiz var. Kırmızı çizgimiz, terörün karanlık zihniyeti meclisin dışında kalarak, herkese kapımız açık olacak şeklindeydi. Nitekim yapımıza baktığınız zaman 50 sivil toplum örgütü yer alıyor. Her partiden her siyasi görüşten insanları görmek mümkün. Daha demokratik, daha cesur daha özgürlükçü ve katılımcı bir meclis oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Elazığ’ın buna ihtiyacı var. Nitekim bu boşluğu doldurduğumuzu gördük. Meclisi kurmaya karar verdiğimiz zaman, ‘niçin kuruyorsunuz, yeterince oluşum var’ dendi. Biz de böyle bir boşluğun varlığından bahsederek, meclisi kurduk ve ciddi bir şekilde boşluğu doldurduğumuzu gördük” şeklinde konuştu.

“Basınla Birlikte Elazığ’ın Sorunlarına Çözüm Arayacağız”

Yıldız ayrıca meclis başkanlığının “3 aylık” bir süreden oluştuğunu ve dönüşümlü bir şekilde değişen bir dinamiğe sahip olduğunu şöyle ifade ediyor: “Şehir Meclisinin ana felsefesinde şu var; başkanlığı 3 ay ile sınırladık. İcra Kurulumuz 7 kişiden oluşuyor. Başkan, başkan yardımcısı ve 5 üye. Benim görevim 15 Ocak’ta doluyor. Yerime başkan yardımcısı olarak Hüsna Hanım devam edecek. 3 ay boyunca stajyer başkan olarak çalışıyor. Meclisteki STK’lardan gönüllü olanlar arasında kura çekilecek ve kurada çıkan kişi de icra kuruluna dahil olacak. Herkesin temsil etme şansı ve ihtimali söz konusu. Hiçbir STK, dolgu maddesi olarak kullanılmayacak, başkalarının PR çalışmalarında ayakçılık yapmayacak. Yapımız çok dinamik ve mantıklı. İyi de işler gibi görünüyor. Umarım ilerleyen süreçte bu yapı bozulmaz. Niyetimiz halis, Elazığ’a hizmet etmek. Elazığ’ı ve Elazığ’ın sorunlarını merkeze alan, gündeme getiren, çözüm önerileri üreten ve bir devinim oluşturup, devamını kamuoyunun takibi ve talep doğrultusunda da basınımızla birlikte yol yürümek üzere bir mantık geliştirdik. Sizin gibi güzide basın kuruluşlarına ihtiyacımız var. Umarım uyumlu bir şekilde çalışır, Elazığ’ın sorunlarını hep birlikte gündeme getirir, çözümleri için de hep birlikte adımlar atarız”