ELAZIĞ'IN ŞANSI

31 MART SEÇİMLERİ BİRÇOK AÇIDAN DEĞERLENDİRİLİYOR. BÜYÜK ŞEHİRLERDE KAYBEDEN AK PARTİ ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI İLE NET BİR SONUÇLA SEÇİMİ KAZANDI. VATANDAŞ BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI'NDAN HEM BELEDİYE BAŞKANLIĞI EN BAŞARILI ŞEKİLDE YÜRÜTMESİNİ HEMDE AK PARTİ'NİN TEVAZÜ VE SAMİMİ YÜZÜYLE KIRGINLARI YUVAYA DÖNDÜRMESİNİ BEKLİYOR.

ELAZIĞ'IN ŞANSI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart seçimleri geride kaldı. Partilerden ziyade ittifakların yaşandığı seçimlerin galibi kim mağlubu kim hala tartışılıyor.  Ak Parti’nin daha doğrusu cumhur ittifakının ülke genelindeki oyu korunurken İstanbul ve Ankara’yı kaybetmenin sebepleri tartışılıyor.

 

AK PARTİ’NİN 31 MART İLE İMTİHANI

Ak Parti her ne kadar ülke genelindeki oyunu korusa da iller bazında önemli bir oy kayması, sandığa gitmemem ya da gittiği halde oyunu boş verme gibi tepkilerin sebeplerini de muhakkak ki kendi içinde tartışacak ve gerekli önlemleri alacaktır.

RUSYA GEZİSİ SONU MASAYA YATIRILACAK

Ak Parti’nin 31 Mart seçim sonuçları ile ilgili üst seviye ilk değerlendirmeyi cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya gezisi sonu yapması planlanıyor.  İl başkanları, milletvekilleri, mevcut ve eski belediye başkanlarından alınan raporlar MKYK’da görüşülecek ve çıkacak sonuca göre hareket edilecek.

 

KABİNE REVİZYONU GÜNDEMDE

MKYK toplantısında ele alınacak seçim sonuçlarının değerlendirilmesi sonucunda hem parti kademelerinde hem de kabinede revizyon gündeme gelecek. Partinin etkili makamları yanında başarısız olan il başkanlıklarında değişiklik düşünüldüğü gibi ana kademelerdeki birimlerde de özellikle kadın ve gençlik kollarında köklü bir değişim hedefleniyor.

ŞERİFOĞULLARI ELAZIĞ İÇİN ŞANS

İstanbul, Ankara ve daha birçok şehirde hayal kırıklığı yaşamasına rağmen belirgin bir oy azalması ile birlikte Elazığ’da seçimi net bir sonuçla ve açık ara önde tamamlayan Şahin Şerifoğlulları, hem belediye başkanlığı hem de farklı partilere dağılan Ak Parti oylarını yeniden yuvaya döndürme açısından da bir şans olarak görülüyor.

Mazbatasını alıp görevi devir aldıktan sonra  şatafata, gösterişe ve aşırıya kaçmadan makamına oturan ve yakın, orta ve uzun vadeli şehrin sorunlarını tespit ederek çalışmalara başlayan Başkan Şerifoğluları, sahadaki çalışmalarıyla daha ilk günden takdir toplamaya başladı.

 

AK PARTİ’NİN SAMİMİ YÜZÜ

31 Mart seçimlerinde ak partinin en çok eleştiri aldığı ve oy kaybı yaşadığı konu parti aktörlerinin halktan uzak oluşu ve vatandaşla sağlıklı ve samimi bir iletişim kuramayışıydı. Elazığ Belediye başkanlığını gençliği yanında samimiyeti ve halkın gönlünde girebilmesi ile kazanan Şahin Şerifoğulları’nın omuzunda iki sorumluluk var. Biri şehri güzel hizmetlerle donatarak kendisine oy vermeyenlerin bile gönlüne girmek diğeri de değişik vesilelerle parti politikalarına ya da partide temsil makamında bulunan şahsiyetlerine kızan, küsen ve darılan parti tabanının da yeniden gönlünü kazanmak ve Tayyip Erdoğan’ın ulvi mücadelesinin önemine dikkat çekmek.

 

ŞEHRE VE MİSYONA HİZMET

Herkesi kucaklayan ve hizmeti önceleyen tavrıyla görevine başlayan başkan Şerifoğulları, hem şehrine hem de davasına hizmet etme konusunda çok önemli ve avantajlı bir isim. Siyasi arka planı, müktesebatı ve sporculuktan gelen takım ruhuyla hareket ederek bu iki önemli süreci en iyi ve en başarılı şekilde yürütecek bir siyasetçi. Genç yaşına rağmen yetiştiği ve içinde bulunduğu ortam kendisine bu donanımı ve tecrübeyi kazandırmış durumda.

 

GÜNDEME TAKILIP KALINMAYACAK

Başkan Şerifoğulları, kendinden beklenen tüm alanlarda başarılı olmayı hedefleyen bir profil çizmeye başladı. Seçimin ardından birilerinin gönlünden geçenleri dikte ettirme ve bu konuda adım attırma gayretlerine rağmen yanlış adım atmama adına önce tabloyu görüp izlemek ardından adım atmak gibi bir dirayet ve tecrübe orta koyması büyük bir siyasi deha olarak da yorumlanıyor. Şerifoğulları, birilerini memnun etme değil şehri ve şehir insanını mutlu ve memnun etmenin derdi içinde olduğunu ortaya koyuyor.