Elazığ İl Özel İdare'nin Milli gururları!

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Lig ekibi Elazığ İl Özel İdare, üç sporcusunu Milli takımlara gönderdi

Elazığ İl Özel İdare'nin Milli gururları!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Kübra Kabukçu

Elazığ’ın, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ndeki ekibi Elazığ İl Özel İdare, üç sporcusunu Milli takımlara göndermenin mutluluğunu yaşıyor. Takımın oyun kurucu Kübra Erat, Türkiye A Milli Basketbol Takımı’nın aday kadrosuna çağrılırken, forvet Iva Slonjsak Hırvatistan, pivot Kia Vaugh ise Çekya Milli Takımı aday kadrosunda yer aldı. Elazığ İl Özel İdare’nin başantrenörü Olcay Orak, aynı zamanda Türk Milli Takımı’nda başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu’nun yardımcılığını yapıyor.

Haftasonu ligde oynanacak olan Galatasaray maçı sonrası Milli takım kampına katılacak Olcay Orak ile Kübra Erat, açıklamalarda bulundu.

16 kişilik bir aday kadro açıkladıklarını ifade eden antrenör Olcay Orak, “Pazartesi ve Salı günü İstanbul’da iki antrenman yapacağız. Ayın 14’ünde Belgrad’ta Sırbistan’la ilk maçımızı oynayacağız. 2021 Avrupa Şampiyonası elemelerinin ilk iki maçına çıkıyoruz. Diğer maçımız da Litvanya ile. Arnuvutluk’la ise bir sene sonra kasım ayında oynayacağız. Grupta dört takım var ve Sırbistan tabiki favori. Güzel bir olacağına inanıyorum, daha sezonun başı. Onlarda da iki eksik var. Yenerek gelirsek oradan gruptan çıkmayı çok büyük ihtimal garantileriz. 17 Kasım’da Mersin’de Litvanya ile oynayacağız. Orada da favori biz görünüyoruz ama maç oynamadan bir şey söylemek zor. Bu maçlardan iki galibiyet elde edersek çok büyük avantaj olur bizim için” diye konuştu.

KÜBRA ERAT İLK KEZ A MİLLİ TAKIMDA

Daha önce Ümit Mili takımlarda forma giyen ve ilk kez A Milli takımda yer alan oyun kurucu Kübra Erat ise, “Bu duyguyu yaşamak benim için gurur verici. Çok duyguluyum. Türk bayrağını göğsümde taşıyacağım, o yüzden mutluyum. Önce Sırbistan, daha sonra da Letonya ile oynayacağız. Bizim için önemli maçlar. En iyi şekilde hazırlanacağız” ifadelerini kullandı.