ELAZIĞ DEVLETİN TEMİNATIDIR 

Başbakan Binalı Yıldırım, Fırat Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı ve Fahri Doktora Töreni, AK Parti Elazığ Merkez İlçe Kongresi ve STK temsilcileri ile toplantıya katılmak üzere Elazığ'a geldi.

ELAZIĞ DEVLETİN TEMİNATIDIR 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başbakan Binali Yıldırım, bir dizi ziyaretler ve Ak Parti Merkez İlçe Kongresine katılmak için Elazığ’a geldi.

Ana uçağı ile Elazığ Havalimanına inen Başbakan Yıldırım'a, eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu eşlik etti.

ELAZIĞ’IN 3 ŞERİTLİ ÇEVRE YOLU VAR

Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ ziyaretinde yaptığı konuşmada,’’Elazığ’ın eski yollarını biliyorsunuz.Eskiden çevre yolu varmıydı Elazığ’da?Yoktu.Şimdi 3 şeritli çevre yolu var. İlk defa Elazığ’da yaptık.’’dedi.

ÇAYDA ÇIRA MESELESİNİ ENGELLERE RAĞMEN ÇÖZDÜK

Başbakan Binali Yıldırım,’’İlk geldiğim zamanlarda Elazığ’da Çayda Çıra Alt Geçit ve üst Geçit meselesi vardı.Bize ne kadar zorluk çıkardılar.Bizlere kök söktürdüler.Mahkemeler ve engeller vardı.Ama dedik ki İnatta bir Murattır.Yapacağız dedik ve yaptık.’’

Başbakan Binali Yıldırım ilk önce Fırat Üniversitesinin Atatürk Kültür Merkezi’ndeki 2017-2018 Akademik yılı açılış ve doktora törenine katıldı. 

FAHRİ DOKTORA ÜNVANI VERİLDİ

Harput ilahisi, Erzincan yöresine ait türkülerinin yer aldığı dinletiyle başlayan programda Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, konuşma yaptı. Daha sonra Fırat Üniversitesi Milli Senato kararı ile Rektör Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ tarafından Fahri Doktora belgesi Başbakan Binalı Yıldırım’a verildi.

BU ORTAMI ÇOK ÖZLEYECEKSİNİZ

"2017-2018 Akademik öğrenim yılınız hayır olsun" diyerek sözlerine başlayan Başbakan Binali Yıldırım, "Demokrasimizin gelişmesi, kalkınma sürecimizin tamamlanması, hukuk devletinin daha da güçlenmesinde üniversitelerimiz büyük rol oynamaktadır. Türkiye’yi son 15 yılda nereden nereye getirdiğimizi anlamak için sadece üniversitelerimize de bakmak yeterlidir. Türkiye’yi taşıyacak nesilleri yetiştirmek de bizim görevimiz. Türkiye’nin geleceği siz değerli hocalarımızla inşa ediliyor. Sevgili gençler, sizlerin en donanımlı bir şekilde yetişmesi bizin en öncelikli amacımızdır. Üniversite yılları altın yıllardır. Mezun olduktan sonra bu ortamı çok özleyeceksiniz. Sizin için altın fırsatı en iyi şekilde değerlendirmelisiniz" dedi.

ELAZIĞ’IN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYORUZ

Başbakan Yıldırım,"Elazığ’ın gelişmesini kalkınmasını da sürükleyen en önemli varlığımız üniversitemiz. Son 15 yıla bakalım. Son 15 yıl Türkiye’nin her alanda değişimi yaşadığı yıllardır. Çok uzağa gitmeyelim 2002’nin Kasım ayında göreve başladığımda Elazığ’a doğru dürüst uçak seferi yoktu. 2003 sonunda Elazığ Havalimanının toplam yolcu sayısı 70 bin, 2016 sonuna geldiğimizde 1 milyon 25’bine ulaşmış. Nereden nereye. Türkiye’deki gelişimi değişimi anlamak için sadece Elazığ’daki havacılığın gelişimine bakmak yeterli. Elazığ’daki işler bunlarla sınırlı değil. Elazığ’ın komşu illere bağlantı noktası yoktu. Şimdi otoyol gibi bölünmüş yolları var. Şimdi bir çevre yolu da kuzeye yapıyoruz. Artık Elazığ dünyanın en gelişmiş şehirlerindeki gibi dış çevre yoluyla kuşatılmış geleceğini inşa etmiş hale getiriyoruz" diye konuştu.

SINAVLARDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLİYOR

Üniversite sınavlarına değinen Yıldırım, "Üniversite giriş sınavlarında bir değişikliğe gidiliyor. Aslında biraz sadeleştirme. Yani 2 kademeli seçimden, yine 2 kademeli ama aynı günde yapılacak sisteme dönüşüyor. Yüksek Öğretim Kurumları sınava altında 2 oturumda gerçekleşecek bir sınavdan bahsediyoruz. Böylece öğrencilerimiz 3-4 ay boyunca üniversite giriş telaşı ve stresi ile yaşamasın istiyoruz. Esasında üniversitelerde geldiğimiz nokta bugün liselerin mezun ettiği sayı ile üniversitelerimizin kabul ettiği sayı hemen hemen aynı. Ama geçmişten gelen 2 milyon 400 bin öğrencimiz var. İkincisi de en güzel üniversiteye girmek istiyor. Bu sefer orada bir sıkışma oluyor. Tabi ki seçici sisteme ihtiyaç var. Bunu belirleyecek olanda 12 yıllık temel eğitimden aldığınız bilgi birimi artı sınav. Nereyi hak ediyorsanız oraya girmiş olacaksınız."diyerek sözlerini tamamladı.

AK PARTİ MERKEZ İLÇE KONGRESİNE KATILDI

Başbakan Binali Yıldırım,Fırat Üniversitesinden sonra  AK Parti Elazığ 6. Merkez İlçe Olağan Kongresine katıldı.

Yakup Kılıç Spor Salonunda yapılan kongredeki konuşmasında 2019 yılında 3 seçim yapılacağını dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, "Belediye, milletvekilleri ve cumhurbaşkanı seçimi yapacağız. Türkiye’nin gelecek 5 yıla damgasını vuracak kararı 2019 yılında vereceğiz.’’dedi.

HER BİR VATANDAŞIMIZ BİRER KAHRAMANDIR

5 Temmuz’da alçak FETÖ terör örgütünün aklı sıra demokrasiyi ortadan kaldırıp, milleti esir alıp, ülkeyi karanlığa gömeceğini hatırlatan Yıldırım, "O gece millet meydana indi. Meydanlarda tanklara toplara silahlara göğsünü siper etti. O gece her bir vatandaşımız birer kahramandır. 250 şehit verdik ancak 'Bu Bayrak İnmez, Bu Ezan Dinmez' dedik. O gece halkın gücü, tankın gücünü yendi. Türkiye darbecilerin, vesayetçilerin, millet düşmanlarının hüküm sürdüğü bir ülke olmaktan sizlerin ve aziz şehitlerimiz sayesinde kurtuldu. Bir daha asla böyle bir karanlık tablo bu ülkede yaşanmayacak. 15 yıl içinde bir çok engellerle karşılaştık, ama bunların arkasına sığınmadık. Hem hainlerle mücadele ettik, hemde Türkiye’yi büyüttük kalkındırdık" ifadelerini kaydetti.

"TÜRKİYE’YE HİÇBİR ÜLKE AYAR VEREMEZ"

Türkiye’nin geçmişten aldığı, medeniyetinden aldığı güçle emin adımlarla muasır medeniyetler seviyesine yürüdüğünü aktaran Yıldırım, "Türkiye’ye hiçbir ülke ayar veremez. Türkiye kendi kararını kendi verecek güçtedir, yetkinliktedir. AB bize laf edeceğine, kendi geleceğine baksın. Gelecek vizyonuna karar versin. 40 yıldır iki ileri bir geri, ne yapıyorsunuz kardeşim karar verin. Türkiye’nin üyeliği önünde durmadan engel çıkartıyorsunuz. Asıl niyetiniz ne ise onu söyleyin. Zaman kaybettirmeyin. Türkiye’nin AB’ye üyelik yolundaki kararında bir değişiklik yok. Asıl olan AB hangi yöne gidecek.’’dedi.

ELAZIĞ DEVLETİN TEMİNATI OLDU

Başbakan Binali Yıldırım,daha sonra  Elazığ’da ‘İş Dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması’ programına katıldı. 

Elazığlıların sevgilerini birlik ve beraberlikle bu coğrafyanın bütünlüğü konusunda her türlü kötü niyetli besleyenlerin hevesini her zaman kursağında bıraktığını aktaran Başbakan Binali Yıldırım, "Elazığ tek Türkiye’nin, tek vatanın, Tek milletin, tek devletin teminatı oldu. Bugün de aynı hassasiyeti güçlü ve anlamlı bir şekilde devam ettiriyorsunuz. Elazığ birliğin ve kardeşliğin kalesidir. Bunu 15 Temmuz’da biz gördük. O karanlık gecede ilk salalar burada okundu, salalar şehri oldu" dedi.

"YERLİ AŞI ELAZIĞ’DA ÜRETİLECEK’’

 

2011’den bu tarafa marka patent üretme işinde dünyada bir numara haline gelindiğini aktaran Yıldırım, "Tescili yapılan ürün sayısı her geçen gün artıyor. Kırım Kango’ya karşı ilk milli yerli aşıyı Fırat Üniversitesinde bulmuşlar, tescilini de yapmışlar. İnşallah yerli aşı Elazığ’da üretilecek. Bakın 2002’te Türkiye’de sadece 70 milyar Türkiye genelinde hükümet kamu yatırımı yapıyordu. Şimdi ise 765 milyar yılda yatırım yapıyoruz, 10 katından fazla. Her alanda yatırımlarımız devam ediyor. Şimdi size farklı bir bilgi vereyim. Dünyada 2008’de başlayan ve hala devam eden bir kriz var. Dünya büyümesi hep Türkiye’nin yarısından az. Hala da bu daralma devam ediyor. 2008’den bugüne koca dünyada 10 tane büyük proje yapıldı. Bu 10 tane büyük projenin 6 tanesi Türkiye’de. İşte Türkiye’nin farkı bu" şeklinde konuştu.

"KÖTÜ MAL SAHİBİ, KİRACIYI EV SAHİBİ YAPAR"

 

Başbakan Yıldırım, "Terörle yapıyorlar, ayrımcılıkla yapıyorlar, bir takım kısıtlamalarla ambargolarla yapmaya çalışıyorlar. Bizi zorda darda bırakmak için uğraşıyorlar. Kötü mal sahibi, kiracıyı ev sahibi yapar. Onlar bizi ne kadar sıkıştırırsa sıkıştırsın biz kendi kaynaklarımız ve imkanlarımızla kendi insanımızın gücüyle kabiliyetiyle her türlü ihtiyacımızı karşılama durumuna geldik. Kimseye de ihtiyacımız yok. Ama bunu yapanlar günün sonunda pişman olacak. Bizim geleneğimizde, medeniyetimizde inancımızda hep yardım etmek var. Bugün dünyada en büyük insanı yardımı yapan birinci Amerika, ikinci Türkiye. Milli gelire nispet yaptığınızda Türkiye 1 numara oturuyor. Bize de yakışan bu. Bizim anlayışımızda veren el, alan elden üstündür" dedi.

AĞIN’A HASTANE YAPILSIN TALİMATI VERDİ

Başbakan Binali Yıldırım,Elazığ’dan ayrılmadan önce Elazığ’ın Ağın ilçesindeki Karamağra Köprüsü'nü havadan ve karadan inceleyerek makam aracını kullandı. 

Yıldırım, köprüden kendi kullandığı makam aracıyla geçti. Ardından Ağın ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Yıldırım, vatandaşların isteklerini dinleyerek ilçeye hastane yaptırılması talimatı verdi.

10 YATAKLI HASTANE HEMEN YAPALIM

Köprü vesilesiyle Ağınlılarla buluşmanın şahane olduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım, “Ağında suç oranı sıfır. Hapishaneye ihtiyaç yok ama hastaneye ihtiyaç var. Hastane işi tamam. Buraya 10 yataklı hastane acilen yapalım. Ağınlılar bayağı tüccar çıktı. Bu gelişimizin bir manası olması lazım. Hiç merak etmeyin her şey çok daha güzel olacak. Yeter ki kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun. İnşallah bu terör belasını da memleketin gündeminden düşüreceğiz. Her şey çok daha güzel olacak. Zorlukların üstesinden geleceğiz. Hiç merak etmeyin. Hedefimiz muhasır medeniyet seviyesi. Ne yapacağımızı ve nasıl yapacağımızı biliyoruz. Çünkü milletimize ve Ağınlılara güveniyoruz” diye konuştu.

 

VATANDAŞLAR İLE SOHBET ETTİ

Vatandaşlarla oturan Başbakan Yıldırım, “Ağınlılar yolumuzu kestiler ve Ağın Köprüsü ne olacak dediler. Bende dedim ki biz Türkiye’de dağları deliyoruz tüneller, köprüler, yollar yapıyoruz ve buna Ağın köprüsü de dahil dedim. Yaptık bitirdik ama gelip görmek, açmak nasip olmadı. Hep içimde bir uhde kaldı. Nasipte sizi görmek ve tanışmak varmış” dedi.

 

Yıldırım, daha sonra gazetecilerle günün anısına fotoğraf çektirdikten sonra eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Ana uçağı ile Elazığ'dan ayrıldı.