Elazığ'da Cumhuriyet Bayramı'nın 94. Yıl Dönümünü Coşkuyla Kutlandı

Nisa Yılmaz/ Elazığ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni, büyük bir coşku ile gerçekleşti.

Elazığ'da Cumhuriyet Bayramı'nın 94. Yıl Dönümünü Coşkuyla Kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye binası önünde yapılan kutlama töreni, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Garnizon Komutanı Korg. Osman Erbaş, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,  İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, idari amir ve çalışanları, askeri ve sivil erkan, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Vali Kaldırım’ın konuşması, İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başlayan törenden sonra öğrenciler şiir okudu.

Vali Kaldırım, kutlama töreninde yapmış olduğu konuşmada: “Bugün millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan kurtuluş savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümünü coşkuyla ve gururla kutlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bütün memleketimizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı Kutlu olsun. 19 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünün coşkusunu gururunu millet olarak hep birlikte paylaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 94 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren geleceğimiz için bize büyük umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken önemli bir dönüm noktasıdır. Bin yıllık bir medeniyet ve cihan devletinin mirası ve medeniyet tasavvuru üzerine yükselen genç Cumhuriyetimizin Gazi Mustafa Kemal’in veciz bir şekilde ifade ettiği muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesi hedefini ilk gün ki heyecanla azimle ve şevkle sürdürüyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil aynı zamanda bölgemizde ve dünyadaki tüm mağdurların mazlumların soydaş ve kardeş toplulukların ve top yekün insanlığın umut kaynağıdır. Özünü ve en zirve halini aziz Elâzığ’ımızda gördüğümüz birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize yönelik saldırıların gerisinde cumhuriyetimizin işte bu seviyeye ulaşmış olmasından duyulan rahatsızlık vardır. 1919 da çok zor şartlarda başlattığımız kurtuluş savaşımızı 1923 te nasıl yeni devletimizin kuruluşunu ilan ederek taçlandırdıysak bugün karşılaştığımız sıkıntıları da inşallah birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek 2023 hedeflerine ulaşarak ve dünyada önemli bir aktör haline gelerek geride bırakmış olacağız. Milletimizin ortak eseri olan cumhuriyetimize sahip çıkmak ülkemizin ve milletimizin geleceği için çok gayret etmek çalışmak mücadele etmek ve gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak hepimizin vazifesidir. Millete efendilik yoktur, hizmet vardır düsturuyla hiçbir ayrım gözetmeden ülkemize ve aziz milletimize en iyi şekilde hizmet için gece gündüz hiç durmadan çalışmak en önemli sorumluluğumuzdur. Bu vazife şuuruyla cumhuriyetimizin kuruluşunun 100 yılına hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de birliğimizi dirliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize yürekten inanmaktayım. Bu duygularla cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bize vatan yapan vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tekraren kutluyor, hepinize mutlu, sağlıklı, esenlik dolu nice yıllar diliyorum.”dedi. 

Vali Kaldırım’ın konuşması ve öğrencilerin şiir okumasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yarışmalarda dereceye giren sporculara madalya ve hediyeler verildi.  Mehter takımı ve Halk Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından askeri geçit töreni, vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.