ELAZIĞ BİSİKLET SPOR KULÜBÜ AKÇADAĞ'DA YARIŞTI

Başak MERAL GÜNDÜZ/Malatya'nın Akçadağ ilçesi, 3. Levent Vadisi Uluslararası Doğa Sporları Festivali'ne ev sahipliği yaptı.

ELAZIĞ BİSİKLET SPOR KULÜBÜ AKÇADAĞ'DA YARIŞTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Festival kapsamında düzenlenen dağ bisikleti yarışında ilimizin sporcuları da mücadele etti. Yıldız erkek, bayan, genç erkek ve büyük erkek kategorilerinde toplam 16 sporcusuyla yarışlara katılan Elazığ Bisiklet Spor Kulübü, yıldız kategorisinde yarışan Serkan Özmal ile kürsü sevincini yaşadı. Serkan Özmal, Malatya ili sporcusu İbrahim Arda Özaltun'un ardından ikinci sırada yer aldı.

Elazığ kafilesinin sorumlusu, Bisiklet Federasyonu Elazığ İl Temsilcisi Yusuf Kargınoğlu, iki senedir festivale katıldıklarını, geçtiğimiz sene de Master 30 kategorisinde birincilik elde ettiklerini belirtti.

"Geçtiğimiz sene 3 kategoride yarışmıştık. Bu sene 4 kategoride mücadele ettik. Festival ve bisiklet yarışı her sene daha da heyecan verici oluyor. Biz de hem Elazığ Bisiklet Spor Kulübü sporcularımız, hem de Fırat Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyelerimizle, festivalin en kalabalık ekiplerinden biri olduk. Ayrıca sporcumuz Serkan Özmal ile kürsü heyecanını da yaşadık. Elazığ'da bisiklet branşını daha ilerilere taşımak istiyoruz. Genç, dinamik bir ekibimiz var. Başaracağımıza inancımız tam." diyen Kargınoğlu, festival düzenleme heyetine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Bu sene Akçadağ Belediyesi tarafından üçüncüsü düzenlenen festival, hem Levent Vadisi'ni tanıtmayı, hem de birçok branşta sporcuyu bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Festival kapsamında dağ bisikleti, slackline, oryantiring, off-road ve kros koşusu yarışmaları yapılıyor.