TÜRKİYE'NİN MENFAATLERİ DOĞRULTUSUNDA İKTİDARIN VERECEĞİ HER TÜRLÜ MÜSPET KARARIN YANINDAYIZ

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'dan paylaştığı iki mesajda Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapmayı düşündüğü operasyon karşısında: 'Daha önce de güçlü bir şekilde ifade ettiğim gibi, Türkiye benim harika ve emsalsiz mantığım çerçevesinde sınırı aştığını düşündüğüm bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini tamamen yerle bir ederim' şeklindeki açıklamasına Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanlığı tarafından tepki geldi.

TÜRKİYE'NİN MENFAATLERİ DOĞRULTUSUNDA İKTİDARIN VERECEĞİ HER TÜRLÜ MÜSPET KARARIN YANINDAYIZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan yazılı açıklamada şunlar ifade edildi:“ ABD Başkanı Trump’ın, Türkiye’nin ulusal güvenlik çıkarlarını hiçe sayarak Suriye’nin kuzey doğusunda oluşturduğu silahlı unsurlarının hegemonyası altındaki bölgenin aynen muhafazası ve ileride Suriye’de oluşturulacak konfedere bölgeler ile ilgili planların akamete uğramaması amaçlanmaktadır.

SDC (Suriye Demokratik Konseyi) tarafından, 'Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi' ilan edilmesi de zamanlama açısından dikkat çekicidir. Bu açıklama ABD'nin Suriye'deki  asıl amacını ortaya koyan önemli bir gelişmedir.

Suriye Demokratik Gücü'nün en üst çatısını oluşturan ana karar merci olan Suriye Demokratik Konseyi'nin aldığı bu karar Amerika ile eşgüdümlü olarak alınmıştır.

Türkiye’nin Münbiç’te olduğu gibi Doğu Fırat’ta da, ABD ile kolektif çaba içerisine girmesine rağmen, ABD’nin oyalama taktikleri ile işi geçiştirmeye çalışması ve Türkiye’nin son seçenek olarak operasyon kararı üzerine saldırgan bir tutum sergilemesi ileride olması muhtemel gelişmelerin ipuçlarını ortaya koymaktadır.

ABD, daha önceden Irak’ta olduğu gibi, Ortadoğu’nun jeopolitiğini yeniden şekillendirmek ve kendilerine bağlı oluşturdukları terör grupları vasıtasıyla federal  bölgeler oluşturmaya çalışması karşısında, Yeniden Refah Partisi olarak Türkiye’nin bütünlüğü ve güvenliğini öncelediğimizi ve söz konusu ülke menfaatleri olunca yekvücut olduğumuzu ifade etmek isteriz.

Türkiye’yi ekonomik bakımdan tehdit eden Trump, 800 kadar Amerikalı yatırımcının Türkiye’deki 50 milyar dolarlık yatırımını ise gözden kaçırmaktadır.

Sonuç olarak, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı ile Türkiye’ye ambargo koyan ABD’nin, İncirlik Üssü'nün kapatılması ile en güzel cevabı aldığını bir kez daha burada hatırlatmakta fayda vardır. Bu nedenle, taviz politikalarının yeni tavizlere yol açacağı bilinciyle Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı tavizsiz bir tavır ortaya koymamız gerektiği inancıyla, Türkiye’nin menfaatleri doğrultusunda iktidarın vereceği her türlü müspet kararın yanında yer alacağımızı ifade etmek isteriz.” denildi.