Elazığ Belediyesi '1. Kitap Fuarı' Açılışı Gerçekleşti

Nisa Yılmaz/ Elazığ'da günlerdir açılışı beklenen Elazığ Belediyesi 1. Kitap Fuarı, halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Elazığ Belediyesi '1. Kitap Fuarı' Açılışı Gerçekleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin saygın 115 yayınevinin stant açtığı Elazığ Belediyesi 1. Kitap Fuarı, dün itibariyle kitapseverlere kapılarını açtı. Elazığ Birinci Kitap Fuarı açılışına TBMM Divan Üyesi ve Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Elazığ Milletvekilimiz Ejder Açıkkapı, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zeki Kaplan, STK’ların ve halkın yoğun katılımıyla açılış gerçekleşti. Protokol konuşması öncesinde Mehteran Takımı sahnede yer aldı.

“Elazığ, Kadim Yazar ve Şairlerin Şehri”

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz açılışta yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Bugün Elâzığ’ımız için özlenen bir açılışı yapıyoruz. Hem üniversite öğrencilerimizden hem de ilköğretim öğrencilerimizden sık sık bize Elazığ’da bir kitap fuarını açmamız konusunda teklif ve öneri geliyordu. İki yıldır hazırlığını yaptığımız Elazığ Birinci Kitap Fuarımızı açıyoruz. Bu günden sonra her yıl bu tarihte kitap fuarımızın açılışını gerçekleştireceğiz. Elazığ, kadim bir medeniyetin, kadim bir kültürün, kadim bir yaşam tarzının olduğu bir şehir. Elazığ, kadim yazar ve şairlerin şehri. Kitap fuarımız Elazığ’ımıza çok yakıştı. İnanıyorum ki bu kitap fuarı süresince Elazığ’ın hem sanatını hem musikisini hem de yazarlarını tanıma imkânı etmiş olacağız. Ve sevgili yavrularımız, öğrencilerimiz; ders kitaplarının neyin olup olmadığını burada görmüş olacaklar. Size tavsiyem, stantları gezerken kitapları alın okuyun, inceleyen. Stantlarda eğer yazarlarımızda biri varsa, onunla sohbet edin. Onun hassasiyetlerini, hislerini ve duygularını alın. Değerli yazar ve şairlerimiz fuarda söyleşide bulunacak ve kitap imzalayacaklar.”

Vali Çetin Oktay Kaldırım; “Böylesine özlemle ve hasretle beklediğimiz, Elazığ halkının, öğrencilerimizin hasretle beklediği böylesine bir etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan ve bu açılışta bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ziyadesiyle hissettiğimi söylemek istiyorum. Bu etkinliğin ilimize kazandırılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkesi gönülden tebrik ediyorum. Bir haftalık program süresince gelip katılacak imza töreni düzenleyecek, kıymetli yazarlarımızı ve yayınevi sahiplerine canı gönülden tebrik ediyorum ve bu etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol, açılış kurdelesini kesti ve kitap fuarını gezdi.

Ahmet Aytar Meydanı’ndaki fuar alanı 1 hafta boyunca kitapseverleri ağırlayacak. Ünlü yazar ve şairlerin, fuar haftası boyunca söyleşi ve imza günü düzenlenecek.