Elazığ Belediye Başkanlığı Koşusu TULPARHAN'ın

Kazanan safkanın sahibine vekaleten Aziz Çizik'e kupasını Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güder takdim etti

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elazığ Belediye Başkanlığı Koşusu TULPARHAN'ın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığ yarış sezonunun en önemli mücadelelerinden biri olan Elazığ Belediye Başkanlığı Koşusu (Açık-A3) 3 Eylül Salı günü Elazığ Hipodromu’nda gerçekleşti.

Elazığ’da sezonun 30. yarış günü 8 koşulu bir gece yarışı programına sahne oldu. Günün 5. mücadelesi olarak gerçekleşen 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus koşuya tümü erkek 18 safkan katılım gösterdi. Ramazan Soyan’ın sahibi olduğu, Seçkin Demirci yetiştirmesi TULPARHAN (Zanjero - Burkit /Sun Music) aprantisi Burak Bektaş’la koşudan galip olarak ayrılmayı başardı. Muhammed Karalı tarafından antrene edilen 3 yaşındaki doru erkek tay yaşça büyük rakiplerine karşı önemli bir başarı elde ederken üst üste 5. galibiyetine de imza atmış oldu.

1900 metre kum pistte yapılan 87.500 TL birincilik ikramiyeli koşunun ikincisi Necmi Altın idaresinde start alan 7 yaşındaki doru iğdiş safkanMAKTAYMAN (Kaneko - Dancing Diamonds / Agnes World) oldu. Yarışa eküri katılan safkanlardan KOCA OĞUL (Indigo Red - Mesir / Sri Pekan) jokeyi Kemal Kurt ile üçüncülüğe yerleşirken, 5 boy startta kalan SUPREME(Rey De Cafe - Laline / Common Grounds) de Mahmut Ünlü’yle dördüncülükte yer aldı. UTKUN BABACAN (Kaneko - Sırnaşık / Red Bishop) ise Sıralı 5’li Bahis oynanabilen bu koşuyu İsa Akyavuz idaresinde beşincilikle tamamladı.

Kazanan tay için bitiriş derecesi 2.06.97 olurken koşuda farklar 1/2 Boy - 1/2 Boy - 1 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

KUPAYI BAŞKAN YARDIMCISI GÜDER TAKDİM ETTİ

Yarışın ardından gerçekleştirilen törende, kazanan safkanın sahibine vekaleten Aziz Çizik’e kupasını Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güder takdim etti. Elazığ İlbank Bölge Müdürü Celal Kaştı safkanın aprantisi Burak Bektaş’a bir hediye verdi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Havaalanı Müdürü Zeynel Abidin Görür ise tayın antrenörü Muhammed Karalı’ya çiçek takdim etti.

Kupa törenine Elazığ Hipodrom Müdürü Özgür Kaya ve davetliler de katıldı.