ELAZIĞ'A HAYIRLI OLSUN

ELAZIĞ'A HAYIRLI OLSUN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İL ÖZEL İDARE’YE “YÜKSEK” PERFORMANS

Mehmet Sabuncu’nun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri görevinden alınmasının ardından bu makama atama yapılmadığını, şehrin tüm köy ve kırsalına hizmet götürmek gibi önemli bir misyonu ifa eden bu kurumun başına acilen teknik ve tecrübeli bir ismin atanması konusunda geçtiğimiz günlerde “Hakimiyet’e  Göre” köşemizde dikkat çekmiştik.

Yazımızda; şehrin geneline altyapı, yol, içme suyu, köprü, yol bakım ve onarım çalışması yapan ve meclis üyeleri ve başkanları vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen isimlerden oluşan kurumun halkımızdan gelecek talepleri kısa sürede hayata geçirmesi için kurumun bir an önce genel sekreterine kavuşurak yeni sezon için hazırlıklarına başlaması gerektiğini ifade etmiş, bu atamayı gerçekleştirecek olan siyasi ve idari iradeye çağrıda bulunmuştuk.

Bu çağrımız sayın milletvekillerimiz tarafından da makul ve mantıklı görüldü ve İl özel İdare Genel Sekreterliğine Ahmet Vechi Yüksek’in atanması noktasında ortak bir fikir ve karar oluştuğu yönünde bilgilere ulaştık.

İl Özel İdaresi genel sekreterliği için geçmişte bu köşede nasıl bir isim olmak gerektiği noktasında da değerlendirmelerde bulunmuş ve atanacak ismin tecrübeli teknik bir isim olmakla birlikte kurum dışından olmasının birçok avantaj sağlayacağını ifade etmiştik.

İl özel İdaresi Genel Sekreterliğine atanması düşünülen Ahmet Vechi Yüksek, bu görev için biçilmiş kaftan. İTÜ Mühendislik Fakültesinden mezun olduktan sonra Elazığ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Şube Müdürü, iki ayrı ayrı dönemde de Adıyaman Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Yüksek, bu tecrübeleri ile birlikte halkla kurduğu iletişim ile de takdir edilen bir isim.

Ahmet Vechi Yüksek ile birlikte İl özel İdaresinin önümüzdeki günlerde büyük bir hizmet atağına kalkarak biriken sorunların çözümünde önemli başarılar elde edeceği ve bu durumun başta il yöneticilerimiz ve siyasilerimiz olmak üzere il genel meclisi üyelerinde de önemli oranda rahatlatacağı  ifade ediliyor.