CEVAP DA DÜŞÜK PROFİLLİ GİBİ

CEVAP DA DÜŞÜK PROFİLLİ GİBİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Milletvekili Gürsel Erol’un Ak Partili milletvekillerini Elazığ’da yapılan cumhuriyet resepsiyonuna katılmamalarını kasıtlı bularak vekilleri Atatürk düşmanı ilan etmesi karşısında iddia ve ithamların odağında olan milletvekilleri ortak bir açıklama yapma gereği duymuş.

Böylesine zorlama yorumlara yaslanarak Ak partili milletvekillerini zan ve töhmet altında bırakarak cumhuriyet düşmanı ilan etmek elbette yenilir yutulur cinsten bir iftira değildi,  mutlaka cevabı verilmesi gerekirdi.

Milletvekilleri de oturup düşünmüş ve ortak bir açıklama ile Gürsel Erol’a gereken cevabın hem de okkalı bir şekilde verilmesine karar vermişler.

Vekiller zannımızca bir karar daha vermişler ve bu metnin sözde bu işlerde mahir bir milletvekilinin danışmanının kaleminden çıkmasını ve herkesin onayından sonra basına servis edilmesini kararlaştırmışlar.

Bu süreç işlemiş olacak ki metin basına servis edildi ve bizlerin de mail adreslerine düştü.

Metindeki onlarca basit dilbilgisi ve imla kuralı hatasına kafamızı çok takmasak da üslup ve savunma argümanları kadar karşı iddialar da çok sathi ve derinliksiz.

Koskoca dört milletvekili adına hem de Atatürk’ün ve cumhuriyetin konu edinildiği bir açıklama ve karşı iddiaları içeren metin bu kadar sohbet ve söyleşi havasında olmamalıydı.

Senli-benli bir üslup ve çok kalibresiz olan bu metin belki günü kurtarmıştır ama işin doğrusu biz bu ortak açıklamayı da düşük profilli bulduk.

İnanın Hakimiyet’in bugünkü manşeti daha okkalı ve daha vurucuydu.