DSİ NEREYE KOŞUYOR?

DSİ NEREYE KOŞUYOR?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hamza bey İçme Suyu projesi ile halkımız kaynak suyuna, Uluova ve Kuzova büyük bir hararetle tarımsal suya hasretken DSİ Elazığ'da 17 Yeraltı Barajı inşa etme kararı almış.

DSİ Genel Müdürlüğü, yeraltı suyunun hem rezerv hem de kalite açısından korunması adına büyük önem taşıyan proje kapsamında Türkiye genelinde 100 adet yeraltı barajının inşa edilmesi hedefliyormuş.

Proje eylem planı kapsamında DSİ 9. Bölge Müdürlüğünce belirlenen 29 adet proje yer alıyormuş. Söz konusu projelerin 17 adedi Elazığ ili sınırları içerisinde inşa edilecekmiş.

Elazığ ili projelerinin 4 âdetinin harita alımı çalışmaları ve temel sondajları tamamlanmış. Projelerin jeoteknik etüt raporlarının hazırlandığı açıklanmış.

Mart 2020 sonu itibariyle anılan projelerin teknik raporları tamamlanarak proje yapımlarına geçilecek ve Nisan 2020 sonuna kadar yapım ihalelerinin gerçekleşmesi hedefleniyormuş.

Bizler HAkimiyet Gazetesi olarak şehrimizin en acil ve hayati projeleri olan DSİ ile ve bu kurumun hangi projelere öncelik vereceğine dair yazdığımız yazıların sayısını unuttuk. Bu memlekette bir yürekli DSİ Bölge müdürü yok mu ki gide ve genel müdürlüğe diye ki “bırakın 17 adet yeraltı barajı inşa etmeyi. Bizim Hamza bey içme suyu barajı ile Uluova ile Kuzova barajımızı yapın. Yazın halkımızın içme suyundan, çiftçilerimiz de sulu tarım yapamamaktan şikayetçi. Şehrin ekonomisi tarıma dayalı. Şehir içme suyu da   baraj devreye girmediği için ovadan ve yüklü miktarda enerji bedeli ödenerek halka veriliyor.”

Bunu diyecek biri var mı bilmeyiz ama biz buradan ilgililere ve siyasetçilerimize sesleniyoruz. Artık gerçekleri ve acil ihtiyaçları görün. Depremin mağdur ettiği insanları bir de su ile imtihan etmeyin. Çıkın bakanların huzuruna. Gerekirse tepki koyun ama her halükarda çözün bu su meselesini.