DOLU YAĞDI HAYAT DURDU

Nisa Yılmaz/Bugün öğlen saatlerinde başlayan ve yaklaşık iki saat boyunca aralıksız devam eden dolu ve sağanak yağış kentte hayatı durdurdu. Yollar sele döndü, vatandaşlar yürümekte ve karşıdan karşıya geçmekte zorlandı. Şehit İlhanlar Caddesi köfteciler sokakta karşıdan karşıya geçmek için araçlar köprü ve geçit olarak kullanıldı.

DOLU YAĞDI HAYAT DURDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yağışla birlikte Elazığ  Orduevi’nin duvarları yıkıldı, birçok alt geçit dolan yağmur suları sebebiyle ulaşıma kapatıldı. Çaydaçıra Mahallesi ile bir süre ulaşım sağlanamadı, Zübeyde Hanım Caddesi’nde araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

 Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü sabah saatlerinde aralarında Elazığ’ın da bulunduğu dört ili uyarmıştı.

Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, "Bölgemizde havanın parçalı bulutlu, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl'de öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgârların güney batılı yönlerden orta kuvvette, yağış anında ve öncesinde yer yer kuvvetli esmesi beklenmektedir" denilmişti. Ayrıca aynı açıklamada, “bölge genelinde öğleden sonra etkili olması beklenen yağışların yer yer dolu şeklinde gerçekleşeceğinin tahmin edildiğini bildirilmiş, yağış anında ve öncesinde kuvvetli esmesi beklenen rüzgâr sebebiyle olumsuzluklara karşı dikkatli olunması” gerektiğine dikkat çekilmişti.

EKİN VE BAHÇELER CİDDİ ZARAR GÖRDÜ

Dün gerçekleşen yağışların günlük hayatı olumsuz etkilediği kadar hasat dönemi olması sebebiyle tarımı özellikle de arpa ve buğday tarlalarını olumsuz etkilediği, dolu yağışı ile de meyve ve sebze ekili alanların da ciddi anlamda zarar gördüğü ifade edildi.

Sebze fiyatlarında yaşanan pahalılık sebebiyle bu yıl tüm çiftçilerin ve küçük bahçe sahiplerinin ekimini gerçekleştirdiği sebzelerin dolu yağışıyla zarar gördüğü ve tümüyle ziyan olduğu ifade ediliyor.

TUFANA ALTYAPI DAYANAMAZ

Dün gerçekleşen ani yağış ile metrekareye 60 kilogram yağış düştüğünü, bu miktarda yağış alan bir şehrin altyapısının ne kadar elverişli olursa olsun yetersiz  kalacağını belirten uzmanlar,  bu derecede yağışın aldığı tüm gelişmiş  ve altyapılarını en üst seviyeye çıkarmış ülkelerin de  böylesine afetlerde  çaresiz kaldığını ifade ettiler.

BELEDİYE’DEN ANINDA MÜDAHELE

Bugün gerçekleşen aşığı yağışlarla birlikte Elazığ Belediyesi de tüm ekipleri ile sahada etkin çalışmalar yapmış ve oluşturduğu kriz masası ile olumsuzlukların yaşanmasını asgariye indirmişti.