DAVUTOĞLU'NUN SAVRULMASI

DAVUTOĞLU'NUN SAVRULMASI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlığı döneminde “Komşularla sıfır sorun” söylemiyle iş başına gelip, Suriye sorununun mimarı olarak tarihe geçen  Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, Doğu Akdeniz'deki krizin çözümünün, darbeci Sisi yönetimi ile yapılacak anlaşmadan geçtiğini söylemiş.

Hükümeti, dış politika, demokrasi, özgürlükler ve haklar üzerinden sert sözlerle eleştiren Davutoğlu'nun başlıca gündemi Mısır ile anlaşma olmuş.

Türkiye’nin Suriye ve Mısır’la diplomatik ilişkilerini geliştirmesinden yana olup olmadığına yönelik bir soru üzerine Doğu Akdeniz'deki krizin çözümünün darbeci Sisi yönetimindeki Mısır'la anlaşma olduğunu belirten Davutoğlu, "Mısır ile ilişkiler yeniden düzelmeli. Türkiye ile Mısır arasında Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşması yapılması lazım. Sevilla haritasının önüne geçilmesinin yolu Mısır ile o anlaşmayı yapmaktır. Ben hala Mısır darbesine karşıyım. Ama siyasi görüş ayrılıklarını paranteze alıp, iş birliğini görüşmekten yanayım.” diyerek kendince önerilerde bulunmuş.

Davutoğlu’nun ne kadar “stratejik derinlik” sahibi olduğunu bu halk gördü ve kendisine kırmızı kart verdi. Şimdi sırf Ak Partiye muhalefet etmek için Sisi ile barışmaktan söz ediyorsa anlaşılan kendi ayarlarında da ciddi bozukluklar oluşmuş.

Farklı bir şey  söyleme adına insan bu kadar savrulursa ne siyasette ne de yöneticilikte güven vermez. Davutoğlu’ndan bugünden sonra da siyasetçi, olmaz..