ÇOCUĞUMU KURTARIN!

OLGUNLAR MAHALLESİNDE YAŞAYAN 6 YAŞINDAKİ TAHA KEMAL SİS, BEYNİNDE ÇIKAN TÜMÖR NEDENİYLE SOL GÖZÜNÜ KAYBETTİ. ZAMANINDA AMELİYAT OLMAZSA HAYATINI KAYBETME RİSKİ OLAN TAHA KEMAL SİS'İN AİLESİ İSE MADDİ İMKANSIZLIKLARI  SEBEBİYLE HAYIRSEVERLERDEN  YARDIM BEKLİYOR.

ÇOCUĞUMU KURTARIN!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

          Elazığ’ın Olgunlar Mahallesi İshak Sunguroğlu Caddesinde yaşayan Rıfat Sis (36) ve Azine Sis’in  (32), tek çocuğu olan 6 yaşındaki Taha Kemal Sis, beyninde çıkan tümör nedeniyle sol gözü görme özelliğini kaybetti. Ameliyat olmazsa hayati tehlikesi olan Taha Kemal Sis’in ailesi maddi imkânları olmadığı için yetkililerden yardım bekliyor.

SOL GÖZÜ GÖRMÜYOR

Anne Azine Sis, 15 gün önce oğlu Taha Kemal Sis’in sol gözünde kayma meydana geldiğini fark etti. Bunun üzerine aile, çocuğu hastaneye götürdü. Hastane de çekilen tomografide 6 yaşındaki Taha Kemal Sis’in iki göz sinirinin üstünde bir tümör olduğu tespit edildi. Bu nedenle de sol gözünün görme özelliğini kaybettiğini öğrendi.

AİLE ÇARESİZ

Hastane yetkilileri tarafından aileye, tümörün gün geçtikçe büyüdüğü ve Elazığ’da ameliyatın yapılamadığı, İstanbul’da ameliyat edilmesi gerektiği ifade edildi. Ameliyat masrafının da 50 bin lira olduğunu öğrenen aile maddi imkânları olmadığı için kendilerine uzanacak bir yardım eli ile yetkililerden yardım bekliyor.

İKİ GÖZ SİNİRİNDE  TÜMÖR TESPİT EDİLDİ

15 gün önce Taha’nın sol gözünde kayma fark ettiklerini ifade eden anne Azine Sis,“Sol gözünde kayma olduğunu fark edince göz doktoruna gittik. Yapılan muayenede doktor, kendi alanları ile ilgili bir sıkıntı olmadığını, nörolojik bir sıkıntı olabileceğini ifade etti. Daha sonra nöroloji bölümünde muayene  edildi ve beyinle ilgili bir sorun olabileceği ifade edildi. Fırat Üniversitesi Hastanesine gittik ve tomografi çekildi. Tomografi de çocuğumun iki göz sinirinin üstüne bir tümör olduğu belirlendi. Bu tümöründe büyük olduğu söylendi.” dedi.

BU AMELİYATI SADECE BİR HASTANENİN YAPTIĞI SÖYLENDİ

Sis, “Çocuğumun sol gözü görmüyor. Bu ameliyatı sadece bir hastanenin yaptığı söylendi. Çünkü tümör iki göz sinirinin arasına sıkışmış ve çıkarılması çok zor bir tümör. Bu ameliyatın yapılabilmesi için 40 ile 50 bin lira arası para lazım. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Hastanede servis sorumlusu olarak çalışıyor. Üzerimize hiçbir şey yok. Elimizden gelen imkânlar bu kadar.” diye ifade etti.

İLİMİZ YETKİLİLERİNDEN YARDIM İSTİYORUM

Azine Sis, “Umudumuz kırılmasın.  Ameliyatı sadece İstanbul Yeditepe Üniversitesi Özel Koşu Yolu Hastanesinde yapılabileceği söylendi.  Bu hastanede sahasında uzman ve ünlü bir beyin cerrahı varmış. Hastane ve ameliyat masrafı çok yüksek. Tek umudumuz o hastane. Sesimizi duyun, evladımızı kurtarın. Sayın valimizden, milletvekillerinden ve belediye başkanımızdan yardım istiyorum. Çocuğuma sahip çıkın.” dedi.

ÇOCUĞUMU KAYBETMEK İSTEMİYORUM

Şuan sadece ilaç tedavisi yapıldığını ifade eden Sis,“Baş ağrısını dindirmek için ilaç veriyoruz. Ağrıları dinmiyor. Sürekli başım ağrıyor diyor. Yetkililerden çocuğumu kurtarmalarını istiyorum. Başka hiçbir şey istemiyoruz. Biz canımızı vermeye hazırız. 6 yaşında bir çocuk, kurtarılsın istiyoruz.” dedi.