ÇEVRE İLLERE AKIN

İLİMİZİN BİRBİRİNDEN GÜZEL KÖŞELERİ VAR VE BUNLARIN HER BİRİ BİZZAT VALİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM TARAFINDAN TANITILIRKEN, ELAZIĞLILAR HAFTA SONLARI MALATYA, TUNCELİ MUNZUR- GÖZELER, DİYARBAKIR VE URFA'YA ÖNEMLİ ORANDA GÜNÜBİRLİK SEYAHAT YAPIYOR

ÇEVRE İLLERE AKIN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın birbirinden güzel ilçeleri, beldeleri ve buralarda haklı bekleyen tabiat harekâtı güzellikler ve tarihi yapılar varken hafta sonları birçok hemşerimiz ailesi ile birlikte çevre illere gitme alışkanlığını devam ettiriyor.

MALATYA İLK SIRADA

Hemşerilerimizin hafta sonları sıklıkla ziyarete ettiği illerin başında Malatya geliyor. Özellikle yakınlığı ve ulaşımının çok rahat olması dolayısıyla dört mevsim tercih edilen Malatya’yı en çok cazip kılan etkinlikler ise fuarlar.

Fuarlarla birlikte büyük mağazaların ve alışveriş mekanlarının olduğu Malatya’ya daha hesaplı olmasından dolayı araç tamir ve bakımı için gidenler yanında ev ihtiyaçlarını gidermek için gidenler de az değil.

TUNCELİ-MUNZUR

Hemşerilerimizin özellikle yaz mevsiminde en çok tercih etikleri mekanların başında ise Munzur Nehri’nin doğduğu Ovacık ilçesinde bulunan Gözeler geliyor. Bunaltıcı sıcaklardan kaçanların sığınağı olan Munzur Gözeler ve Munzur Nehri’nin Tunceli’ye kadar uzanan yatağında piknik yapan çok sayıda hemşerimiz var.

DİYARBAKIR-MARDİN

Tarihe, tarihi eserlere ve geçmiş uygarlıklara ilgi duyan insanların tercihleri ise genelde Diyarbakır ve Mardin illeri oluyor. Yaz aylarının sıcaklığı sebebiyle genelde ilkbahar ve sonbaharda tercih edilen bu iki şehir, mutfakları ile de ilgi topluyor.

Geziye biraz hız katan hemşerilerimiz Urfa’yı da aradan çıkartarak hızlı bir tur yapmış oluyorlar.

KÜLTÜR TURLARI BAŞLAMALI

Hemşerilerimizin komşu illere yönelmesinin asıl sebebi şehrimizde tarihi ve turistik bölgelere yönelik turların düzenlenmemiş olması. Şehrin doğu ve batısını kuşatan ROTA 1 ve ROTA 2 şeklinde düzenlenecek turlarda şehrimizin daha iyi tanıtılacağını ifade eden vatandaşlar, bu konuda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün çalışma yapmasını beklediklerini ifade ediyorlar.

Birinci rotada Aşağı İçme, Palu,  Karakoçan, Maden ve Gezin ilçelerinin gezilebileceğini ifade eden vatandaşlar ikinci rota güzergahında ise Keban, Ağın ve Baskil ilçeleri ile bu bölgelerde bulunan kanyon, manevi büyüklere şehit kabirlerin ziyaret edilebileceğini ifade ediyorlar.

ÖZEL ŞİRKETLER BAŞLATMALI

Turizm konusunda faaliyet gösteren firmaların günübirlik, küçük otobüs ve minibüslerle bu turları başlatabileceklerini, turlara katılan insanların gördükleri güzellikleri diğer insanlara anlatmasıyla bu konuda önemli bir potansiyel doğabileceğini ifade ediyorlar.

İLÇE BELEDİYELERİ HAREKETE GEÇMELİ

İlçeleri ve ürünlerini tanıtmak amacıyla kendilerinin de Elazığ şehir merkezinden, kendi ilçelerine yönelik turlar düzenleyebileceklerini ifade eden vatandaşlar, özellikle Ağın ve Palu belediyelerinin tanıtımına büyük katkı sağlayacak ve yörede üretilen ürünlerin de satışının yapılacağı bir organizasyon yapıldığı takdirde hem tanıtım hem de ekonomik kalkınmanın gerçekleşebileceklerini ifade ediyorlar.