HEDİYE NE YA!..

HEDİYE NE YA!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerde kayyum atanan belediyelerde karşılıklı harcama listeleri ve faturaları yayınlanıyor.  Geçmişte kayyumda olan bazı belediye başkanlarının bakanlara ve üst düzey devlet yetkililerine aldıkları hediyeler ile HDP’li belediyeler zamanında alınan çikolata, pasta ve yemek tutarları ve bunlarla ilgili ödeme evrakları bir gerçeği daha ortaya çıkardı.

Demek ki devlet ricaline gittikleri her valilik, belediye ve diğer resmi kurumlarda hediyeler veriliyormuş. Ve bunlar da gelen devlet adamının makamına göre çok pahalı nesneler olabiliyormuş. Yine bu hediyelerden bazılarının altın kaplama yapılmış eşyalardan olduğu ve kurumların kasasından bu hediyelere önemli miktarda paralar akıtıldığı ortaya çıkmış durumda.

Kim olursa olsun, ister HDP’li ister Ak Partili, ister MHP’li isterse kayyum belediyeleri olsun, bu uygulamadan derhal vazgeçilsin. Bununla da kalmayarak cumhurbaşkanlığı tüm kamu kurumlarına bir yazı göndererek hediye verilmesi uygulamasından vazgeçilsin.  Vatandaş, geçmişte plaket verme uygulamasını yasaklayan hükümetin hediye olayına da el atmasını bekliyor.

Çünkü bu hediyeler ilgili vali ve belediye başkanının kendi cebinden aldığı hediyeler değil. Tam tersi halka hizmet yapılsın diye gönderilmiş paralardan ödenen pahalı eşyalar bunlar. Yani alan razı veren razı olsa da asıl hak sahibi vatandaş asla razı değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda adım atmasını beklediklerini söyleyen vatandaşlar, bu uygula ile kurum yöneticilerinin “acaba ne hediye etsek” derdinden de kurtulacağını ifade ediyorlar.