BULUT'A ETKİN GÖREV

Ak Parti Elazığ Milletvekilimiz Sayın Metin Bulut, Başbakan Davutoğlu tarafından Genel Merkez teşkilat başkan yardımcılığı görevine getirildi

BULUT'A ETKİN GÖREV
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Elazığ Milletvekilimiz Sayın Metin Bulut, Başbakan Davutoğlu tarafından Genel Merkez teşkilat başkan yardımcılığı görevine getirildi. Bulut’un partinin kalbi mesabesinde olan teşkilat başkanlığında böylesi önemli bir göreve getirilmesi şehrimizde büyük bir memnuniyet oluşturdu. Bulut’un bu görevi şehrimizle ilgili birçok projenin ilgili bakanlık ve kurumlardan daha hızlı bir şekilde çıkmasını sağlayacak.

Metin Bulut, Ak parti içinde ve özellikle genel merkez nezdinde önemli bir figür. Kendisi gençlik yıllarından beri bugün Ak Parti’nin şahsiyetinde devam eden mili ve halka dayalı siyasetin içinde ve emrinde oldu. Ülkemizin kendi öz kaynakları ve insan gücüyle kalkınacağını savunan ve bu alanda projeler üreten Milli Görüş partilerinde önemli hizmetleri oldu.  Genç yaşına rağmen girişimci ruhu onu kısa sürede şehrin önemli bir yatırımcısı haline getirdi. Doğukent’te bozkırın ortasında bir cazibe merkezi oluşturdu ve bu yönüyle hem birçok yatırımcıya rol-model oldu hem de şehrin doğu yakasının gelişmesine öncülük ve önderlik etti.

Bulut’un MÜSİAD başkanlığı döneminde şehrin yatırımcı kuruluşları ve işadamlarına özgüven geldi. Şehrin ekonomik potansiyelini daha etkin kullanma adına önemli çalışmalar ortaya koydu. MÜSİAD Genel Merkezi ile yakaladığı etkili iletişim ve paydaşlık ruhu sayesinde birçok önemli toplantının Elazığ’da gerçekleşmesini sağladı. Bu programlar çerçevesinde birçok bakanın şehrimize gelmesini ve projelerin hayata geçmesini sağladı.

Metin Bulut’un şehrimize kazandırdığı en önemli hizmetlerden biri de sivil toplum örgütlerini bir platform çatısı altında toplaması oldu. Bu düşüncenin hem fikir babası hem de aylarca kendi tesislerinde ev sahipliği yaparak oluşum sürecinin hamisi oldu.  Bulut’un Elazığ halkının gönlünde en çok büyüten adımı ise bu platform kurulup işlemeye başlattıktan sonra görevini yapmış olmanın gönül huzuruyla ve yanlış anlaşılma gerekçesiyle toplantılara katılmayarak MÜSİAD’ı o dönem yardımcısı olan Nedim Durgungül temsil etmesi kararı oldu.

Metin Bulut, her dönem partili-partisiz her kesim tarafından saygı gören, beyefendiliği ve centilmenliği ile takdir edilen bir siması oldu. 2001 seçimlerinde 5. sıra milletvekili oldu ama az bir oy farkıyla seçilemedi. Seçimin ardından “Bizler, yarış bittikten sonra da koşan atlarız” diyerek teşkilatların hep emrinde oldu.

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde 2. sıra adayı olmasına rağmen son sıra adayıymışçasına canhıraş çalıştı. Ulaşılmayan köy ve mahdigere kalmaması gerektiğini söyledi. Seçim sürecinde il başkanı ve diğer milletvekilleri ile örnek bir uyum ve dayanışma göstererek seçimlerin kazanılmasında etkin rol oynadı.

Metin Bulut’un böylesine önemli bir göreve atanması ve bu görevi devralması esnasında diğer il Başkanı Sayın Ramazan Gürgöze, milletvekilleri Sayın Tahir Öztürk, Ömer serdar, Ejder Açıkkapı ve Belediye Başkanı Sayın Mücahit Yanılmaz’ın da hazır bulunmaları ve bu örnek birlik ve beraberlik gelecekte birçok önemli hizmetlerin de yine ortak akıl ve kararlarla alınarak şehrimize yansıtılmasının da müjdecisi oldu.

Metin Bulut, Parti Genel Merkezi tarafından Teşkilat başkan yardımcılığı gibi önemli bir göreve atanması şehrimiz adına da onur duyulacak bir gelişmedir. Partinin kalbinin attığı tüm Türkiye’deki teşkilatların sağlıklı çalışma ve samimiyet açısından değerlendirmesini yapacak, olası seçimlerde aday belirlemede önemli roller üstlenecek bu birimde, tabanın hissiyatını ve onların taleplerini genel merkeze yansıtacak ve bu konuda hiçbir hatır-gönüle değil tabanın vicdanına tercüman olacak Metin Bulut’u bu göreve atanması dolayısıyla tebrik ediyor, hayırlı vesile olmasını dileriz.