BUGÜN FİDAN YARIN VİRAN OLMASIN

81 İLDE EŞ ZAMANLI GERÇEKLEŞTİRİLEN '11 MİLYON AĞAÇ BUGÜN FİDAN, YARIN NEFES' KAMPANYASI KAPSAMINDA ELAZIĞ'DAKİ TÜM KURUM VE KURULUŞLAR SEFERBER OLDU. AĞAÇ DİKMENİN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKEN VATANDAŞLAR, FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURMANIN YETERLİ OLMADIĞINI DİKİLEN FİDANLARIN EN AZ BİR YIL SÜRE İLE BAKIM VE SULAMASININ MUTLAKA YAPILMASI GEREKTİĞİNE DİKKAT ÇEKİYORLAR.

BUGÜN FİDAN YARIN VİRAN OLMASIN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Ağaçlandırma Günü "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında 81 ilde 11 milyon fidan toprakla buluştu.

Etkinlikler çerçevesinde ilimizde de başta Elazığ Valiliği, Elazığ belediyesi, Tarım ve Orman İl müdürlüğü, İl Milli Eğitim müdürlüğü, il Müftülüğü, Özel okullar, STK’lar ve birçok kuruluş binlerce fidanı ağaçla buluşturmak için yoğun bir çalışma gerçekleştirdiler.

258 BİN FİDAN CAN BULDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı “Geleceğe Nefes Ol” seferberliği kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da 64 farklı noktada 250 bin fidan dikimi yapıldı.

64 noktadan biri olan Harput yolunda bulunan TSK Elazığ Garnizonu Ormanı’nda yapılan fidan dikimine Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 8. Kolordu Komutanı Osman Erbaş, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Gökhan İnan, diğer protokol üyeleri, kurum, kuruluşların müdürleri, STK’lar ve çok sayıda vatandaş ile öğrenci katıldı.

 

CUMHURBAŞKANI ADINA FİDAN

Törende Vali Çetin Oktay Kaldırım,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına da bir fidan dikti. Daha sonra protokol üyeleri ve katılımcılar kendi isimleri yazılı fidanları toprakla buluşturdu. Alanda, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımı da yapıldı.

BÜYÜK SAHİPLENME VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tensipleri ile ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak ilan edilen 11 Kasım’ın dünya ağaçlandırma, yeşillendirme doğa ve tabiat severliğine geçeceğini aktaran Vali Çetin Oktay Kaldırım; "Cumhurbaşkanımızın himayesinde 11 milyon hedefi ile 11 Kasım saat 11’de fidan dikme kampanyası  fazlası ile hedefine ulaştı. 11 milyonu aşkın fidan bugün toprak ile buluşmuş olacak. İlimizde de hedeflenen rakam 250 bin ama büyük bir sahiplenme ile özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın, öğrencilerimizin toplumun her kesiminden insandan sahiplenmesi ile çok şükür bu rakamı da geçerek 258 bin 134 olmuştur “dedi.

 

BAKIM VE SULAMA ŞART

Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de çok sayıda fidanın toprakla buluşmasının çok önemli bir milli görev olduğuna dikkat çeken uzmanlar ise fidanı dikmekten ziyade ona bakmanın ve yaşatmanın daha önemli bir görev ve sorumluluk olduğuna dikkat çekerek yetkilileri bu konuda daha duyarlı olmaya çağırdılar.

Kurak bir sonbahar mevsiminde toprakla buluşturulan fidanların can suyu ile birlikte en az bir yıl süre ile sulanmasının fidanın yaşaması ve büyümesi adına önemli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, kuru toprakta ağacın yaşama şansının olmadığı için bu fidanları, ilgili kurum olan orman müdürlüğünün keyfine ve insafına bırakmayarak yine belirli dönemlerde kampanyalarla her bir kurum ve kişinin kendi diktiği fidanlara su verme faaliyetleri yapmalarının şart olduğunu ifade ediyorlar.