PARTİLERDE  BAŞKANLIK YARIŞI

PARTİLERDE  BAŞKANLIK YARIŞI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2020 yılının Eylül ayında yapılması planlanan Ak Parti Genel Kurulu öncesi hem bu partide hem de milletvekili Gürsel Erol ile yaşadığı problemler sebebiyle CHP’de il başkanlığı yarışları sürüyor. MHP içinde de muhalif bir kanat olmasına rağmen il Başkanı Semih Işıkver’in halkın takdirini kazanan bir yönetim  anlayışı sergilemesinden dolayı şimdilik yeni bir isim ortaya çıkmadı.

Ak Parti’nin belde ve ilçelerdeki kongre süreçlerinin ardından il başkanlığı için yarışında başlayacağı ifade ediliyor. İl başkanlığı için başta eski milletvekilleri, eski belediye başkanları, eski il başkanları yanında şehrin gündeminde olan isimlerin de aday olması bekleniyor.

Adayların delege ve siyaset belirleyici lobiler ve kanaat önderleri nezdindeki çalışmaları sürerken, çalışmalarını sahaya ve vatandaşlara yöneltmeleri dikkatlerden kaçmıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Bana her şehrin Ömer’ini getirin talimatından sonra geçmişte Ankara’da il ve ilçe başkanları il milletvekili, belediye başkanı isimleri belirleyen partinin üst kurulları, yanlış yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ından çizik yememe adına sahanın sesini dinleyeceklerini ifade ettikleri için adaylar da lobi çalışmalarını Ankara yerine kendi illeri ve yörelerine çevirmiş durumdalar.

CHP’de Milletvekili Gürsel Erol ile yıldızları bir türlü barışmayan Zeki Kaplan’ın yerine adaylar da çıkmış durumda. Genel Merkez’in Zeki Kaplan tercihine rağmen farklı bir ismin il başkanlığına atanması Gürsel Erol’un zaferi olacak ve parti il teşkilatı ile ortak çalışmaların yapılacağı yeni bir süreç başlamış olacak. Kılıçdaroğlu’nun, daima genel merkez ve kendi yanında olan Zeki Kaplan’ı, doğal muhalifi Gürsel Erol’a harcatıp harcatmayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.