BOY UZATMA TEKNİĞİYLE ASLIHAN SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Başak MERAL GÜNDÜZ/Aslıhan Taşdemir 21 yaşında.Doğuştan gelen bir rahatsızlık olan Akandroplazi hastası.Geçirdiği zorlu süreci bizlerle paylaştı

BOY UZATMA TEKNİĞİYLE ASLIHAN SAĞLIĞINA KAVUŞTU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AYAĞA KALKMAK VE YÜRÜYEBİLMEK İÇİN VERDİĞİM AZİMLİ ÇALIŞMANIN SONU YOKTU

Aslıhan Taşdemir,”Bebekken büyümemdeki gelişim geriliğinde sorun olduğu anlaşılınca bizi Ankara'ya gönderdiler orada genetik bölümüne  yönlendirildik teşhis Akandroplazi konuldu ama benim hastalığım ortopedik rahatsızlıkmış 5 buçuk sene böyle yanlış tedavi uygulandı ve gerçek tanı çok geç konuldu geç kalındı ta ki Guilliain Barre olana kadar. 5 yaşında bademcik ameliyatı oldum ameliyattan çok kısa bir süre sonra hastaneden vücuduma bulaşan bir mikrobun sinir uçlarımi iltihaplandırması sonucu felç oldum. Elazığ’da da bir teşhis koyulamadı. Ailem Ankara'ya hemen götürdü.Orada yapılan araştırmalar sonucunda Guilliain Barre olduğum ortaya çıkmıştı ve 2 ay Ankara'da hastanede kaldık. Sonra Elazığ'a döndük.8 ay Elazığ da fizik tedavi gördüm çünkü vücudumun başımdan ayak parmaklarıma kadar hiç bir organım oynamıyordu.Sadece konuşabiliyordum. Bu süreci basit görebilirsiniz ama bir de gelin bunu yaşamış kişi olarak bizlere sorun. Çok zorlu bir mücadeleden geçiyorsunuz hayata tutunmak için ağrıları bir yandan o yaştaki geçirdiğiniz travma bir yandan.Ayağa kalkmak için yürüyebilmek için verdiğim azimli çalışmanın sonu yoktu”diyebilirim.

SAĞLIK PSİKOLOJİSİ HERŞEYİMİ ETKİLEMEYE BAŞLADI

Taşdemir; ”O yaşta çok azim ettim yürüyebilmek için çevremdeki büyüklerim yanıma geldiği zaman o yaştaki bir çocuğun sadece oyun istediğini düşünürüz değil mi ama benim için öyle değildi. Ben herkesten bana ayağa kalkmam için hareket yaptırmalarını istiyordum. Bu süreçten sonra yavaş yavaş artık okula gidiyordum yürüyebiliyordum fakat kemiklerimde uzama durmuştu. İlköğretim döneminde herkes benim gibiydi diye hiçbir şeyin  farkında değildim. Ama ortaöğretim dönemine geçtiğimde artık herkesten kısa kalıyordum işte o zaman  hayatım tersine dönmüş durumdaydı.Okula gitmek istemedim aslında çok başarılıydım.Kendim eğitim almadan resim çizebiliyorum enstrüman çalabiliyorum fakat bu sağlık psikolojisi herşeyimi etkiliyordu. Bu yüzden de okuldan soğumuştum diyebilirim. Çok arkadaşım olmadı insanların bakışlarından ve sözlerinden çok bunalmıştım hergün ağlıyor durumuna gelmiştim. Tabi sadece ben değil ailemde bu durumdan çok etkileniyordu. Liseye geçince kabus iki katına çıktı kazandığım okul evimden uzaktı. Bu yüzden servisle gitmek zorundaydım.Ama benim servise binmem imkansızdı boyumdan yüksekti. Kendi başıma binebilecegim bir servis günlerce aradık zaten bizim insanlarımızın bizim gibi rahatsızlığı olan insanlara bakışı çok dalgacıdır bilirsiniz bunları çok yaşadım işte bu süreçte bu yüzden de artık tek bir çare vardı okula gitmem için babam R.Fikri Taşdemir beni eski okulumdan aldı kendisinin de öğretmenlik yaptığı okuluna yakın kendinin özel arabamızla götürebileceği bir özel okula kayıt etti. O sürece kadar biz Türkiye'nin çeşitli büyük şehirlerindeki  tüm hastanelerine kadar çok doktor araştırıp gidiyorduk. Kimileri yurt dışına bağlı özel hastaneler olduğu için maddi anlamda kaldıramazsınız dediler kimileri ise benim yüzüme karşı herşeyden bağımı koparacağım bir cevap olarak tedavisi yok diye söylemişlerdi ben bunları duyduğumda 2 ay herşeyden bağımı kopardım diyebilirim artık kendimi eve kapattım herkesle iletişimimi kestim diyebilirim. Kendime bir son şans vermiştim tedavimi gerçekleştirecek bir doktor daha araştıracaktım. Ve sonunda araştırmalarım sonucunda şuan ki tedavimin gerçekleştiği Adana Özel Ortopedia Hastanesini  ve Prof.Dr Mahir GÜLŞEN doktorumu bulmuştum.Hemen 20 Ağustos 2019 tarihine  randevumu alıp görüşmeye ailemle gittiğimizde sıranın bana geleceği dakikaya kadar stresimi size asla anlatamam çünkü dediğim gibi kendime son bir şans vermiştim ya tedavim gerçek olacaktı ya da bu durumu bir şekilde kabullenmek durumunda olacaktım.Sonunda görüşme sırası bana geldiğinde heyecan ve korku beni sarmıştı çünkü acaba olumsuz bir tepki yine mi? alacaktım diye düşünüyordum. Kapıdan içeri girdiğimde Prof.Dr.Mahir GÜLŞEN doktorumu görür görmez  yüzümde bir gülüş tebessümü oluştu. O an içimde kelebekler uçuyor gibi oldum. Muayenemi oldum doktorum bana işte o mutlu olacağımın müjdesini verdiği an tedavimin olacağının haberiydi. O an içimdeki duyguyu asla size anlatamam anlatılmaz yaşanır denilen olay burada bende yaşamıştım”dedi.

İLİZAROV DENİLEN TEDAVİ UYGULANMAYA BAŞLANDI

Aslıhan Taşdemir,”Tedavimin sürecini anlattığında İLİZAROV denilen bir tedavi uygulanacağını söylemişti.Ve zorlu bir süreç olduğunu da anlatmıştı sonunda doktorum bana kabul ediyor musun bu zorlu süreci diye sorduğunda benim bu kadar yıldır beklediğim tedavimi her şeyi göze alarak kabul ediyorum diye cevabımı verdim”dedi.

ÜÇ SAATLİK BİR OPERASYON GEÇİRDİM

Taşdemir,”Ben ve ailem artık beklemenin bir anlamı olmadığı kararına varıp bir an önce tedavimin gerçekleşmesini istedik ve  19 Kasım 2019 tarihine ameliyat randevumu almıştık. Benim kadar en çok annem de mutlu olmuştu sonunda operasyon günü gelmişti ben fazlasıyla heyecan doluydum hastaneye gidip hazırlıklarımızı ve işlemlerimizi yapmıştık. Operasyon gerçekleşmeden  önceki dakikada bizi her şekilde bilgilendiren yönlendiren Sayın Şirin Görür hanım bize çok yardımcı olmuştu.Hatta onunla bir abla kardeş sürecini başlattık diyebilirim sevgisi ve desteği her zaman benimleydi.Operasyon saatim gelmişti, 3 saatlik bir operasyon gerçekleşmişti. Operasyonum doktorum sayesinde çok başarılı ve güzel  olmuştu artık benim de boyum uzun olacaktı demirler ve çiviler bacağıma takılmış durumdaydı. Fakat çok fazla ağrıları var diyebilirim bu sürecin hatta gece gündüz aylarca uykusuz kaldığınız ve ağlayarak geçirdiğiniz günlerden geçiyorsunuz. Zorlu süreci  olduğu kadar tabi ki de bunların bakımı ve pansumanlarıda önemliydi.Bakımımın ve pansumanımı yapan  ilk gördüğüm günden itibaren çok sevdiğim abim olarak kabullendiğim abim aynı zamanda çok başarılı Acil tıp teknisyeni hemşerim sayın Mehmet Ali TORUN bana hastanede kaldığım süreçte pansumanlarımla kendisi çok harika bir şekilde ilgilendi. Sadece benimle hastanede değil Elazığ’a  döndüğüm de de bana her zaman desteğini sevgisini abilik duygusunu hiç bir zaman benden eksik edip bırakmadı onun sayesinde artık evde de kendim bakımı ve pansumanımı kolay bir şekilde yapabiliyordum”dedi.

 

TEDAVİ SÜRECİM İLERLİYOR BOYUM UZAMAYA BAŞLADI

Aslıhan Taşdemir; ”Tedavi sürecim çok güzel bir şekilde ilerliyo ve boyum da uzuyor. Kontrollerime gidip geliyorum aynı zamanda bununla birlikte fizik tedavide alıyorum. Bir sonraki sürecimde ise üst bacak ekstreminden tekrar ikinci bir operasyon geçireceğim en son ki süreçte ise kollardan operasyon geçireceğim. Bütün her şey tamamlandığında ise artık hedefime ulaşmış olacağını” söyledi.

BEN ASLIHAN OLDUĞUM SÜRECE ÇIKTIĞIM YOLDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİM

Taşdemir”Ben Aslıhan olduğum sürece hiç bir şekilde çıktığım yoldan vazgeçmeyip azimle gerçekleştirmeye devam edecem. Benim başarım tarihe bir ilk olarak geçsin istiyorum. Bu hedefimi gerçekleştiren hayalime adımı attıran  Prof.Dr Mahir GÜLŞEN doktorum başta olmak üzere operasyondaki Ortopedia hastanesi doktorlarına ve hemşirelerine  bize kapılarını sevgiyle açan kendi evinizin sıcaklığını aratmayan Adana Özel Ortopedia Hastanesine, her süreçte gece gündüz demeden yanımda bir telefon kadar yakın olan sevgisini desteğini eksik etmeyen benim için büyük bir emeği olan hemşerim Sayın Mehmet Ali TORUN abime ,bir abla gibi arkadaş gibi yanımda olan bilgilendiren Sayın Şirin Görür ablama, Adana Özel Ortopedia ailesine hastanedeki hizmetlerini en güzel şekilde yapan  personellerine emeği geçen  herkese sonsuz teşekkür etmek istiyorum. Tabi ki en önemlisi yanımda her daim olan aileme de teşekkürlerimi iletiyorum”dedi.