BORÇ, HİZMETE ENGEL DEĞİL

ELAZIĞ BELEDİYESİNİN HAYATA GEÇİRECEĞİ YENİ PROJELER İÇİN KREDİ TALEBİNE KARŞI DURUŞ SERGİLEYEN MHP VE İYİ PARTİLİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ, ŞEHRE HİZMET YAPILMASINI İSTEMİYOR MU?

BORÇ, HİZMETE ENGEL DEĞİL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi’nin temmuz ayı belediye meclis toplantıları devam ediyor. Şahin Şerifoğulları’nın başkanlığında yapılan toplantıda üzerinde en çok konuşulan ve tartışılan konu, belediyenin özellikle altyapı ve diğer mega projelerini hayata geçirmek üzere talep ettiği krediler oldu.

MUHALEFET “OTURUN” DİYOR

Temmuz ayı meclis toplantılarından hem MHP hem de İyi Parti sözcüleri belediyenin borç yükünün fazlalığını gerekçe göstererek yeni kredi alınmasının yanlış olduğunu ifade etti. MHP ve İyi Partili meclis üyeleri, karşı bir tavır ortaya koyarak aslında belediyenin hizmet üretmeyen ve zaten borcun var hizmet yapmak sizin neyinize gibi bir algının da oluşmasını sağlamaya çalışıyorlar.

KOÇ: NEREYE KADAR

Geçmiş yıllarda Selmanoğlu’nun Doğruyol Partisi döneminde de belediye meclis üyeliği yapan Gültekin Koç, Elâzığ Belediyesi’nin geçmişten bugüne sürekli borçlanarak bu borcun bugün itibarı ile 618 milyon TL olduğunu ve bu konuda nereye kadar borçlanılacağını ifade etti.

HİZMET, BORCU BEKLEMEZ

Meclis toplantısında Elazığ Belediyesinin EBUAŞ ile birlikte 618 milyon borcu olduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları, bu borcun olmasının kendilerini eli kolu bağlı yapmayacağını ifade etti. Şehrin insanının seçim döneminde kamuoyuyla paylaştığı projelere onay vererek kendisine Elazığ Belediye Başkanlığı görevini tevdi ettiğini ifade eden başkan Şeirfoğulları, “Borcumuz var diye oturamayız, böyle bir seçeneğimiz ve lüksümüz yok” dedi.

ALTYAPI SORUNUNU GÖRMEZDEN Mİ GELELİM?

Elazığ’ın altyapı sorununun var olduğunu ve bunu tüm şehir halkının her fırsatta ifade ettiğini ve çözüm beklediğini ifade eden Başkan Şerifoğulları, bunun için 600-700 milyonluk bir bütçe gerekli olduğunu ifade etti.

HALK HİZMET GÖRMEK İSTİYOR

Türkiye’de hemen hemen her belediyenin borçlu olduğunu, büyükşehir ve diğer illere nazaran Elazığ’ın abartılı ve kapatılamayacak bir borç miktarının olmadığını ifade eden vatandaşlar ise olaya daha farklı bakıyor. Belediyelerin daha fazla hizmet için yine devletten aldıkları borçların direkt olarak kendilerini olumsuz etkilemediğini vatandaşlar, “Biz yaşadığımız şehirde belediyenin bizlere sunduğu hizmet ve imkanlara bakarız. Bugün Cip ve Fethi Sekin Mesire alanları borçla yapılmış olabilir. Ama borç alınmasaydı da orası mezbelelik olarak kalsaydı ve binlerce aile aynı anda piknik yapacak bir yer bulamasın isteniyorsa o zaman borç alınmasın. Ama alınan borç paralar bizim hayatımıza olumlu olarak yansıyorsa elbette ki borç da alınmalı hizmetler de yapılmalı.

ULAŞIMA YENİ SOLUK

Elazığ Belediyesinin geçmişte borçlanarak aldığı sayısız iş makinası ile altyapı ve üst yapı hizmetlerinin daha etkin ve süratli yapıldığını, önce 10 sonrasında da 52 adet sıfır kilometre alınan otobüsler ile konforlu ve lüks ulaşım sağlandığını belirten vatandaşlar, borç alınmayıp halk 1980 model araçlara mahkum mu edilseydi diyor.

BORCU OLANIN HARCI OLUR

Borcu olan tüccar ve kurumların bu parayı iyi değerlendirerek işlerini ve hizmetlerini daha da genişletmelerinin birçok olumlu yansımasını bildiklerini belirten vatandaşlar, Elazığ Belediyesinin de yeni hizmetler ve halkın mutluluğu ve hayatını kolaylaştırmak amacıyla borçlanmasının doğal olduğunu ifade ediyor.

MUHALEFETİN 2024 HAYALİ

Belediye meclisinde görev yapan MHP ve İyi partili meclis üyelerinin 2024 yılında yapılacak yerel yönetimlerde kendilerinin Elazığ Belediyesini kazanacakları varsayımından hareketle kendi belediyelerine fazlaca borç yüklü bir belediye devredilmesinden endişe ettiklerini belirten vatandaşlar, Başkan Şahin Şerifoğulları’nın hem birçok hizmet hem de gönüllerin başkanı olarak yapılacak seçimlerde oyunu daha da arttırarak yeniden belediye başkanı olacağını ifade ediyorlar.