SURİYELİLER KONUSU HEPİMİZİ İLGİLENDİRİYOR

Bildiğiniz gibi Elazığ'da geçtiğimiz aylarda vatandaşlar ile Suriyeliler arasında olaylar çıkmış ve uzun süre gündemi meşgul etmişti.

SURİYELİLER KONUSU HEPİMİZİ İLGİLENDİRİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle Sarayatik mahallesinde yaşanan olaylar nedeniyle vatandaşlar,Suriyelilere tanınan imkanların tekrar gözden geçirilmesini istemiş ve yetkilileri göreve davet etmişti.Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’da yaşanan bu konu üzerine girişimlerde bulunarak, ’ Suriyeliler'e ait iş yeri ruhsatları yeniden gözden geçirilecek.’’demişti.

Ayrıca Vali Kaldırım,’ Elazığ ‘da 12 Bin 100 Kayıtlı Suriyeli var. Suriyeli vatandaşlara verilen iş yeri açma Ruhsatlarının Belediye tarafından yeniden gözden geçirilecek, sorunlu olanlar için gerekli tedbirler alınacak.Suriyeliler'e ait iş yeri ruhsatları yeniden gözden geçirilecek.’’diye ifadelerde bulunmuştu.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın bu açıklaması her kesimden vatandaşın büyük bir beğenisi kazanmış ve çalışmalar başlamıştı. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım bu konuda kararlığını bir daha göstererek şimdi de  Elazığ ‘da ikamet edip ticaret yapan Suriyeliler ile ilgili her türlü hijyen ruhsat ve özellikle Arapça tabela konusunda çalışmaların yapıldığını söyledi.

Vali Kaldırım,Oluşturulan komisyon ile özellikle Suriyelilerin  ticaret yaptıkları semtlerde her türlü incelemenin  yapılacağı yönünde ifadeler kullanmıştı.Bizler de Hakimiyet Gazetesi olarak Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın yaptığı çalışmaları desteklediğimizi bir defa daha ifade ediyoruz.

Yine Suriyeliler konusunda sadece Valilik değil,bütün kurumların ve STK’ların elini taşın altına koyması gerektiğini belirtiyoruz.

Özellikle ilimizde bulunan STK’ların  Türkçe eğitim vererek ,Suriyelilerin   yaşamış oldukları toprakların ve şehirlerin hassasiyetlerini, milli ve manevi değerlerini, örf, adet ve töreleri hakkında da bilgilendirilmeleri büyük bir önem arz ediyor.