'BİZİMKİSİ DELİLİK'

'BİZİMKİSİ DELİLİK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin ilk milli SİHA Sistemi Bayraktar TB2’nin mimarı olmakla birlikte salgın sürecinde ürettikleri tıbbi malzemeler ile gururumuz olan BAYKAR Makine Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından 'çok yakında' diyerek AKINCI TİHA'nın belgeselinin hazırlandığını duyurmuş.

AKINCI'nın yüksek bir teknolojiden daha ötede bir gelişme olduğunu söyleyen Bayraktar 'bizim için ruhu var. O ruhta şu; Semalarımda hür ve bağımsız olacağım. Milletimizin iradesinin ifadesi..." demekle kalmamış, “bizimkisi delilik” ifadesini kullanmamış.

İşte bu ülkenin tam da böyle delilere ihtiyacı var. Ülkesinin, bağımsızlığının, halkının kalkınmasının, yücelmesinin ve insanlığın her an yardımına koşan delilere ihtiyacı var.

Bu ülkenin, çocukluk hayalleri ile ülkenin gerçek ihtiyacı olan teknoloji ve eserlere ulaşmak için gece gündüz çalışma delisi olan insanlara ihtiyacımı var.

Dünya üzerinde önemli gelişmelerin sebebi ve buluşların mucidinin ortak özelliğidir idealinin delisi olmak.

Keşke delilerin sayısı çoğalsa bu ülkede. Ve keşke bu delilerin önünü kesmeye çalışan “akıllı” insanlar da bir o kadar azalsa.

Bizim, çok bilen kitap yüklü merkeplere değil, hayallerini gerçekleştirme ve bu ülkeyi her alanda uçurmaya azmetmiş delilere ihtiyacımız var.

Yaşasın böyle delilik ve kahrolsun “biz yapamayız, biz başaramayız” öğrenilmiş çaresizliğinin aşağılık kompleksine düşmüş okumuş-yazmış sözde aydınlarımız ve bu gelişmeler hayalleri bile yetişemeyen köhne siyasilerimiz.