BİRLİK IŞIĞI

BİRLİK IŞIĞI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde göreve gelen Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Profesör Doktor Engin Yıldırım, Enis Berberoğlu tartışmalarının sürdüğü bir dönemde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tartışma yarattı.

 Yıldırım, sosyal medya hesabından “Işıklar yanıyor” diyerek AYM binasının fotoğrafını paylaştı.

Yıldırım’ın bu paylaşımı, vesayet rejimine yeniden dönülme ile birlikte darbe çağrışımı da yaptığı için her kesinden tepki geldi.

Paylaşımın yayınlandığı saatlerde ulusal kanallarda devam eden tartışma programlarının gündemi değişti ve her bir programda sadece bu konu konuşulmaya başlandı.

Bu paylaşımdan önce Ak Parti hükümetini ve Erdoğan’ı eleştiren konuşmacıların, paylaşımdan sonra demokrasi vurgusu yapmaları ve paylaşımı yapan AYM üyesine tepkilerin ortak olması, 15 Temmuzdaki birlik ve beraberliğimizi hatırlattı.

Televizyonlardaki sadece gazeteciler değil, CHP, İyi Parti, Deva, Gelecek, Saadet Partisi temsilcilerinin de paylaşıma tepki göstermesi, darbe ve vesayet özlemcilerine çok anlamlı bir ders ve tokat oldu. Bu olay da gösterdi ki kim ne ışığı yakarsa yaksın, milletin birlik ışığı hep en parlak ışık olacak ve hep baki olacak.