BECERİKLİ YA DA BECERİKSİZ VEKİL

CHP MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL, ŞEHİRLE İLGİLİ PROJELERİN DEĞERLENDİRİLDİĞİ TOPLANTILARA KENDİSİNİN MUHALEFET MİLLETVEKİLİ OLMASI GEREKÇESİ İLE DAVET EDİLMEMESİ ÜZERİNE KONUŞTU VE MİLLETVEKİLİNİN İKTİDARI VE MUHALEFETİ OLAMAYACAĞINI BECERİKLİ YA DA BECERİKSİZ MİLLETVEKİLİ OLDUĞUNU İFADE ETTİ

BECERİKLİ YA DA BECERİKSİZ VEKİL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 3. Tarım Fuarı açılışında yaptığı konuşmada gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kendisinin geçtiğimiz hafta Elazığ’ın yatırım projeleri ile ilgili Valilikte yapılan toplantıya muhalefet milletvekili olduğu gerekçesi ile davet edilmemesini bir kez daha eleştiren Erol, bir şehrin iktidar milletvekili, muhalefet milletvekili olmaz, becerikli milletvekili, beceriksiz milletvekili olur dedi.

MARKA ÜRÜNÜMÜZ YOK

Elazığ’ın markalaştırdığı bir tarımsal ürünün hala olmadığına dikkat çeken Erol, bunun en önemli sebebinin ise üç tarafı suyla çevrili olmasına rağmen ovalarımızın suyla buluşamaması olduğunu ifade etti.

Diyarbakır’ın karpuzu, Adıyaman’ın tütünü, Malatya’nın kaysısına karşın Elazığ’ın halen  tarımsal ürün anlamında bir markası bulunmadığını, şehrin ekonomik hayatına katkı sunan ve şehir ile anılan bir değerinin öne çıkmadığını ifade eden CHP Milletvekili Gürsel Erol, bunun en önemli sebebinin ise Uluova, Kuzova ve Kovancılar ovasına tarımsal suyun verilememesi olduğunu ifade etti.

ÜÇ TARAFIMIZ SU, OVALARIMIZ SUSUZ

Verimli topraklara sahip olmasına rağmen bereketli ovaların suyla buluşamaması sebebiyle endüstriyel tarımsal üretimin yapılamadığını ve bunun da şehre işsizlik ve maddi kayıp olarak yaşandığını ifade eden Erol, bu konuda siyasi aktörlerin daha aktif olması gerektiğini ifade etti.

TOLGA AĞAR’A TEŞEKKÜR

Uluova ve Kuzova ile Kovancılar ovasına su verecek olan projelere ek ödenek için DSİ’de bütçe kalmaması üzerine ilimiz milletvekili Tolga Ağar’ın Cumhurbaşkanlığı Strateji Geliştirme birimine ek ödenek talebinde bulunduğunu ve ödeneğin önümüzdeki günlerde gelmesiyle birlikte yarım kalan projelerin yeniden başlayacağını ifade eden CHP Milletvekili Erol, bu girişimlerinden dolayı Ak Parti Milletvekili Tolga Ağar’a teşekkür etti.

 AĞAR: ÖNÜMÜZDEKİ YIL TAMAM

İlimizin tahıl ve tarımsal ürün ambarı ovalarımızın bir an önce kavuşması için bakanlıklar ve cumhurbaşkanlığı nezdinde girişimlerini sürdürdüklerini ifade eden Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, bu yıl alacakları ek ödenek yanında önümüzdeki yılın bütçesinden önemli oranda alınacak pay ile sulama projelerinin hayata geçireceklerine inandıklarını ifade etti.

SULAMA PROJELERİ DAMGASINI VURDU

Bu yıl üçüncüsünün gerçekleştirdiği ve genellikle başka illerden satıcıların gıda ürünü satması dolayısıyla kapalı çarşı esnafları tarafından eleştirilen Tarım Fuarının açılışına, tarımsal üretimin artmasına katkı sunacak sulama projelerinin akıbeti damgasını vurdu. Konuşmacıların birçoğu genel geçer ifadeler kullanıp şehrin bir fuarlar merkezi olduğuna dikkat çekerken, CHP milletvekili Gürsel Erol, tarımın olmadığı ilde tarım fuarının yapılmasını üstü kapalı olarak eleştirmesi takdirle karşılandı.

Ovalarının susuz tarımla heba edilen bir şehirde düzenlenen ve birkaç yerli firma dışında genelde nasıl yapıldığı ve içeriklerinde nelerin olduğu bilinmeyen gıda ürünlerinin satıldığı ve farklı bir özellik taşımayan  fuarda asıl sorunun gündeme getirilmesi ve Ak Parti milletvekili Tolga Ağar’ın da bu eleştirilere cevap vererek önümüzdeki yılı işaret etmesi memnuniyetle karşılandı.