BECERİKSİZ VEKİLLER KİM?

BECERİKSİZ VEKİLLER KİM?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sucuk ve pastırma festivalinden öteye gidemeyen ve her yıl irtifa kaybeden tarım fuarının açılışı ilginç açıklamalara sahne oldu. Valilikte yapılan toplantılara muhalefet milletvekili olması hasebiyle davet edilmemesi olayını geçtiğimiz günlerde de ifade eden ve bu konuda Ak Parti milletvekili Zülfü Demirbağ ile polemiğe giren CHP Milletvekili Gürsel Erol, bu konuda hızını alamamış ve kabaran yüreğini ferahlatamamış olacak ki bu kes tarım fuarı açılışında kükredi.

Bir şehrin milletvekillerini iktidar ve muhalefet diye ayırmanın yanlış olduğunu bu şehrin sorunlarının kendi sorunu olduğuna dikkat çeken Erol, tarihi cümlesini yeniden kurdu ve dedi ki “milletvekilinin iktidarı muhalefeti olmaz. Becerikli ya da beceriksiz milletvekili olur”

Evet, iddialı ve açıklama gerektirilecek bir cümle:

Özetle Gürsel Erol diyor ki vekillere:  Kardeşim iktidar ya da muhalefet milletvekili olmak önemli değil. Sen vekil olarak reyini ve desteğini aldığın bu şehre ne yaptın? Çevrende el pençe divan duran şahısları bir yerlere müdür, ya da tayinini yapmaktan gayri bu şehre ne yaptın? Seninle bu şehir ne kazandı ya da kazandı mı?  Neyin altında senin net imzan, gayretin ve cevvallığın var. Televizyonda aklına gelenleri esip savurmaktan öte sen neye yararsın bu şehir için?

Bu soruları uzatmak mümkün belki ama Ak Parti milletvekilleri Metin Bulut’un daha geçtiğimiz günlerde stadyum, altyapı ve Harput’taki külliye için çıkardığı ödenek ile ilgili haberleri okumuştuk. Yine Zülfü Tolga Ağar’ın öncülük ettiği orcik festivali ile Uluova ve Kuzova sulama projeleri için cumhurbaşkanlığı nezdindeki gayretlerini de bu şehir biliyor.

O zaman yaman soru şu: Beceriksiz vekiller var mıdır, var ise kimlerdir? Başka sorumuz yok…….