BASKİL'DE KAYISI ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Elazığ'ın Baskil ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce Kayısı Çalıştayı yapıldı.

BASKİL'DE KAYISI ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baskil Belediyesi Şehit Fethi Sekin Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştayda konuşan Elazığ Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, çalıştayın kayısının üretimden pazarlamaya kadar sorunlarının ve çözüm önerilerinin ele alınması amacıyla organize edildiğini söyledi.

Kayısı üreticilerinin son yıllarda daha bilinçli hareket ederek bakım ve zirai mücadele ile sigorta konularında hassasiyet gösterdiğini kaydeden Karahan, daha kat etmeleri gereken çok yol olduğunu belirtti.

Karahan, çalıştayın ülke tarımına hayırlar getirmesini diledi.

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat da ülkenin en önemli kayısı üretim merkezlerinden Baskil'de kayısının ilçenin temel geçim kaynağı olduğunu kaydetti.

Akmurat, şöyle konuştu:"Kayısının sorunlarını tartışırken Baskil'in bütün sorunlarını tartışmış olacağız. Kayısı üretimi, üreticilerimizi, ihracatçılarımızı, esnafımızı, tarıma dayalı sanayimizi, kayısıda çalışan tarım işçileri, çevre illerden gelen mevsimlik tarım işçilerini, Baskil ekonomisine olan dolaylı katkısı nedeniyle tüm halkımızı ilgilendirmektedir. Çalıştayın hayırlar getirmesini diliyorum."

Çalıştaya, Baskil Kaymakamı Uhud Emre Koyuncu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mashar Ayaz, kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda ve üretici birlik başkanları, muhtarlar ve çok sayıda üretici katıldı.