BAKANLIĞIN TİLKİLİĞİ

BAKANLIĞIN TİLKİLİĞİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ilham veren gençlerin ödüllendirildiği "30 Altı 30" etkinliğinde Aleyna Tilki ismini yayınlamış ve gelen tepkiler üzerine listeden ismini çıkartmak gibi bir kurnazlık  örneği göstermişti.

 Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sponsor olduğu Forbes dergisinin Türkiye’nin ilham veren gençlerini ödüllendirmek için düzenlediği “30 Altı 30″da Aleyna Tilki krizi yaşanmıştı. Gelen tepkiler üzerine Bakanlık, Aleyna Tilki’ye ödül verilmediğini açıklamış, resmi siteden yayınladığı listede de Aleyna Tilki’nin ismini silerek aklınca  kurnazlık etmişti.

Böylece 30 kişiden oluşması gereken o listede 29 kişi yer almıştı. Ancak Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun katıldığı ödül töreninde Aleyna Tilki’nin de isminin ödül alanlar arasında yer aldığı ve yapılan haberlerde de görülmüştü.

Bu olay iki gerçeği ortaya çıkardı. Başkanlık sistemin gereği olarak bakanlar milletvekili olmayanlar arasından da atanabiliyor. Kurulan kabinede de birçoğu güya alanının uzmanı isimler bakan yapılmıştı. Kendi alanlarında uzman olsalar bile Türk insanının ve Ak partiye oy veren insanların hassasiyetini ve reflekslerini bilmeyen bakanlar sıklıkla bu tür hatalar yapıyor.

Bu konuda en çok çok eleştiri alan bakanlar ise Millî Eğitim Bakanı, Aile ve Sosyal Çalışma Bakanı, Kültür ve Turizm bakanları oldu. Milli ve manevi değerleri hiçe sayan uygulamaları ile dikkat çeken bakanlıklara son eklenen ise gençlik ve spor bakanlığı oldu.

Tayyip Erdoğan’ın konunun uzmanı olan isimleri bakanlıklara ve daha önemli görevlere atamasının yapmasını belki anlaşılabilir. Yeterince tanımıyor olabilir. Ancak Ak Parti’nin bir bakanının, bir üst düzey bürokratının Erdoğan’ın iğne ile kuyu kazarcasına ilmek ilmek oluşturduğu bu davayı ve misyonu zora sokacak kararlar verecek kadar hata yapmasını anlayamıyoruz.

Siz bir bakan olacaksınız ve attığınız bir adımın nasıl karşılanacağını bilmeyeceksiniz, bunu öngörmeyeceksiniz. Gidin beyler gidin. Uzmanı olduğunuzu zannettiğiniz alanlara dönün. İnin sırtından milletin…

Bu olaydan çıkarılacak önemli bir sonuç da gerçekten başarıları, ödülleri, icatları ve kendi alanında ortaya koyduğu başarıları ile gençlerimize ilham veren gerçek kahramanların öne çıkartılması ve ödüllendirilmesi.

Değerlerimizi; hacıdan ve hocadan dinlemekten bıktı gençlerimiz.  Kötü örneklik değil güzel örneklikler ve başarılar ortaya koyan bir futbolcu, bir dizi oyuncusu ve sanatçının yanında zor şartlarda büyük başarılar elde eden simalarla gençlerimizin dünyasına girelim.