HAKİMİYET 10 YAŞINDA VE DAHA GÜÇLÜ…

HAKİMİYET 10 YAŞINDA VE DAHA GÜÇLÜ…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın güçlü ve özgür sesi Hakimiyet olarak 10. yılımızı kutluyoruz. Bizzat devletin çıkardığı Vilayet Gazeteleri ayrı tutulursa, 1930 yılında Turan Gazetesi ile başlayan ilimiz medya tarihi açısından 10 yıl çok önemli bir zaman gibi görünmese de şehrimizde yeni bir soluk, yeni bir anlayış ve yeni bir medya etiği getirdi Hakimiyet Gazetesi.

Şehrimizin ve insanlarımızın çıkarlarını gazetecilikten daha önemli gördü Hakimiyet… Bu şehrin ortak paydalarının var olduğunu, bu ortaklıkların bir sinerjiye dönüşerek her alanda güzel işlerin yapılabileceğini hep dile getirdi Hakimiyet…

Şehrin en önemli paydaşı gördü kendini. Sorgulamadan, yargılamadan, hesap sormadan ve kimseyi hedefe koymadan “bu iş böyle de yapılabilir” konumunda oldu. Eksiklikleri gördü, yanlışlara dikkat çekti ama sadece eleştiri konumunda kalmadı. Dikkat çektiği, uygulamalarda aksaklıklar gördüğü hemen her konuda önerileri ve tavsiyeleri oldu Hakimiyet’in…

Gazeteciliği kamu görevi olarak gören, kalemini ve objektiflerini hep kamu yararına olacak işlere yoğunlaştıran, bunu yaparken de kişilerle değil yanlış uygulamalarla cebelleşen bir anlayışı hakim kılan Hakimiyet mensupları değerli arkadaşlarımız hiçbir zaman kişisel ve hissi davranmadı, bunu aklından dahi geçirmedi.

Kalemi silah gibi asla kullanmadı, Hakimiyet’in yazarları ve muhabirleri. Hele hele şantaj aracı ve mahsuplaşma zemini olarak görmedi bu sayfaları. Deveyi amuduyla götürmenin verdiği vicdan azabıyla her ortamda dürüstlük taslayan, ahlaklı ve erdemli olma ilkeleri vazeden çıkarcılardan ve üç maymunu oynayan kişiler ve bezirgânlarının hep ensesinde oldu bu gazete…

Hakimiyet; gazeteciliğin saygınlığını sıfırlayıp, adamlık mertebesine yükseldiklerini zanneden kişilerden hep uzak durdu. Kıt kanaat geçinse de mesleğini onuruyla ve şerefiyle yapanların da hep yanında oldu ve hep destekledi.

Ne gizli ajandası ne de B planı oldu bu gazetenin. Gündemi yazdı, gündemin şehre getirisi ve götürülerini gördü sadece. Zaman zaman yazdıklarımızdan gücenen büyüklerimiz de oldu elbet. Yanlışların dile getirilmesinden ve doğruların önerilmesinden uykuları kaçanlar oldu tabi ki. Ancak bunların da temelinde şehir vardı şehrin menfaatleri vardı.

Bizim iki kırmızı çizgimiz oldu hep. Biri Elazığ, diğeri Türkiye… Bu iki öncelik, herkesten ve her şeyden önemliydi bizim için. Bu iki hassasiyetimize halel getirecek her adım bizi karşısında buldu.

Siyasilere önerilerimiz, il yöneticilerine eleştiri ve tavsiyelerimizin temelinde de bu yatıyor. Yoktur bizim ne ezeli ve ebedi düşmanımız.  Yine bulunmaz bizim hata yapsa bile koruyacağımız ebedi ve ezeli dostlarımız. Yanlışa yanlış demek ama doğruların en cesur müdafi olma da bizim hep şiarımız oldu.  Hakimiyet, bu şehrin ve ülkenin dostlarıyla dost, düşmanlarına düşmandır.

Ve bugün Elazığ’da güzel şeyler oluyorsa, şehrin ekonomisi, kentleşmesi, sanayisi, turizmi, kültürü ve sanatı ile ilgili olarak takdir gören ve bugünden sonuçları pek görülmese de şehrimizin geleceğini aydınlık kılacak adımlar atılıyorsa hiç kimse kusura bakmasın bunda en büyük pay Hakimiyet Gazetesi’nindir ve bu gazeteyi ayakta tutan çok değerli çalışma arkadaşlarımızındır.

Her günün yeni bir başlangıç olduğunu bilen ve şehri için yeni şeyler söyleyen Hakimiyet Gazetesi’ne geçmişten bugüne emek veren ve ter akıtan tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Son söz Yunus’un: “Her dem taze doğarız, bizden kim usanası”

Nice 10 yıllara…