Bakan Kurum: 'Elazığ'a önemli sorunları çözmek için geldik'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde başlatılan operasyonda şuan için hem havadan hem de karadan Suriye'ye barış getirmek için Barış Pınarı Harekatını başlatmış bulunuyoruz. Başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Kahraman Mehmetçiklerimiz adım adım operasyonun neticelenmesi noktasında kararlı bir şekilde ilerliyorlar' dedi.

Bakan Kurum: 'Elazığ'a önemli sorunları çözmek için geldik'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi. Elazığ Havalimanına gelen Bakan Kurum'u Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Ak Parti Milletvekilleri Metin Bulut. Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve kurum müdürleri karşıladı.

Bakan Kurum ilk önce Elazığ Valiliği ziyaret etti. Vali Kaldırım'ı ziyaret eden Bakan Kurum, yetkililerden bilgi aldı.Valilik ziyaretinin ardından Bakan Kurum, Elazığ'da yapımına devam edilen Millet Bahçesini ziyaret etti. Millet Bahçesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Kurum, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Bakan Kurum, Millet bahçesini ziyaret ettikten sonra Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı ziyaret etti. 

Ziyaret sonra Elazığ Belediyesinde düzenlenen İl Değerlendirme toplantısına katılan Bakan Kurum, yaptığı açıklamada, "Barış Pınarı Harekatını başlatılmış  bulunuyoruz. Başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Kahraman Mehmetçiklerimiz adım adım operasyonun neticelenmesi noktasında kararlı bir şekilde ilerliyorlar. Bu bebek katillerinin girdiği inlerden çıkması noktasında bugüne kadar ne cevap verdiysek bundan sonrada aynı cevabı vereceğimizi net bir şekilde  tüm dünyaya gösterdik. Göstermeye de devam edeceğiz” dedi. 

Kararlı bir şekilde vatandaşa hizmet etme yolunda projeleri takip ettiklerini ifade eden  Bakan Kurum, “Bizde kararlı bir şekilde vatandaşımıza hizmet etme yolunda projelerimizi gece gündüz takip etmek ve Elazığ’ımızı bulunduğu noktadan daha yukarıya çekecek adımları atmak için çalışıyoruz. Bu Doğu Anadolu fay hattının 26 kilometre yakınında şehir merkezimiz.  Elazığ’ımızdaki kentsel dönüşümü, millet bahçelerini, hem Keban hem de Hazar Gölümüzde bırakılan atık suları bitirmek üzere bu kararları almak üzere şehre geldik. İncelemeler yapıyoruz ve yarın da devam edecek. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ruhuna uygun bir şekilde, valimiz, belediye başkanlarımız, vekillerimizle birlikte vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltecek projelerin kararlarını alacağız. Burada 26 bin metrekarelik alanda sadece emniyet müdürlüğü binamız vardı. Bir terör eylemi sonucunda patlama meydana geldi. 3 şehidimiz oldu. 3 şehidimizin haklarını ödeyemeyiz. Allah rahmet eylesin. Ama biz onların Elazığ’daki anılarını yaşatmak adına bu millet bahçesinde onları temsil edecek anıtımız olacak" şeklinde ifade etti.